Aydın: Başörtüyü çözme şerefi CHP'nin olsun   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-22-2010 (16:37)   Son Mesaj: 10-22-2010 (16:37)    Cevap: 0    Gösterim: 611  

10-22-2010

Aydın: Başörtüyü çözme şerefi CHP'nin olsun

Aydın: Başörtüyü çözme şerefi CHP'nin olsun

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce ''Başörtüsü sorununu çözeriz'' dediğini belirterek, ''Buyurun çözelim. O sorunu çözme şerefi onlara ait olsun, biz onlara yardımcı olalım'' dedi.

Aydın, İnönü Üniversitesinin 2010-2011 akademik yılı açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
    Bir gazetecinin şu anda başörtülü öğrencilerin üniversitelere giriş çıkışı ile ilgili bir sorun olup olmadığına ilişkin sorusu üzerine Aydın, ''Şu anda üniversitelerimizde bize intikal eden ciddi bir sorun yok. 15 gün önce zaten üniversitelerimizin bağlı olduğu kurul tarafından 'derse giren öğrencilerimize mani olunmamalı' denildi. Bir kaç üniversiteye gittim. Herhangi bir sorun yok. Ama bizim takip etmekte zorlandığımız bir üniversitede münferit bir olay olmuşsa onu bilmiyorum'' yanıtını verdi.

Aydın, ''Başörtüsü sorununun ilköğretime kadar indiğine ilişkin tartışmalara ne diyorsunuz?'' sorusunu, şöyle yanıtladı:

''Onların bir kısmında açıkçası eldeki bilgilere göre başka sıkıntılar var, oralarda başka şeyler var. Yıllardır önümüzde olan bir sorun var. Bu, üniversitelerin sorunudur. Üniversitelere başörtüsü ile girememe sorunudur. Türkiye 73 millet. Her taraftan bir takım şeyler çıkabilir. Derleyeceğiz, toparlayacağız, nedir, ne değildir. Gerçekten öyle bir talep mi var, yoksa birileri 'ben de çocuğumu alıp gideyim mi' diyor. Şu anda sorun üniversite ile ilgili olandır. Onun dışında herhangi bir konu ile ilgili elimizde yeteri kadar bilgi olmadan bir şey söylemek doğru değil. Provokasyon var, şu diyen var, bu diyen var. Sizin de lütfen bu üniversitedeki sorun üzerinde yoğunlaşmanız iyi olur. Öbürü bir haber değeri var, verir geçersiniz. Türkiye'nin sorunu o değil. Ne ilkokul ne ortaokul ne lise, Türkiye'nin sorunu üniversitedeki başörtüsüdür.''

Siyasi partilerin grup başkanvekillerinin görüşmesine değinen Aydın, şunları kaydetti:

''Dünkü görüşme çok başarılı olmadı. Benim beklediğim sonuç çıkmadı. Biraz daha açıkçası üzüldüğümü ifade edeyim. Oturup konuşulabilirdi. İşin başından itibaren bir tek konu vardı. Siyasette, parlamentoda, partiler arası ilişkilerde bir takım sorunlar var, yok değil. Baraj sorunu, başka sorun da var, YÖK sorunu da var. Sayın Kılıçdaroğlu'nun çıkıp 'biz bu sorunu çözeriz' demesi o konu üzerinde yoğunlaşmayı sağladı. Madem ona yoğunlaştık onun çözülmesi için adım atılması lazım. Bu anayasa oylamasından önce şu iki maddeyi görüşelim dediler 8-10 madde çıktı. İktidar partisi olarak biz bu sorunu çözmek için her türlü çabanın içinde oluruz. Sayın Başbakan dedi ki 'Siz lokomotif olun, biz vagon oluruz.' 'Çözeriz' dediler. Buyurun çözelim. O sorunu çözme şerefi onlara ait olsun. Biz onlara yardımcı olalım.''

Aydın: Başörtüyü çözme şerefi CHP'nin olsun Yorumları