'AKP istemez çünkü onların rant kapısı'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-21-2010 (02:37)   Son Mesaj: 10-21-2010 (02:37)    Cevap: 0    Gösterim: 936  

10-21-2010

'AKP istemez çünkü onların rant kapısı'

'AKP istemez çünkü onların rant kapısı'

Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında gündem başörtü tartışmasıydı.. Konuklardan biri Canan Arıtman'dı ve sorunun çözüme uzak olmasının nedenini bakın nasıl açıkladı..

CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman, Akparti'nin türban sorununu çözmek istemediğinden bahsederek, bunun iktidar için rant kapısı olduğunu söyledi.

CNNTÜRK'te Ahmet Hakan Coşkun'un sunuculuğunu yaptığı "Tarafsız Bölge" programına konuk olan Bedri Baykam, "İnsanlar uzayda koloni kuracak, biz hala baş örtüsünü tartışıyoruz" dedi. İktidarın 8 senedir Akparti'de olduğunu belirten Baykam, iktidarın hoş görüyü, demokrasiyi sadece baş örtüsü konusunda kullandığını ifade etti.
    ALLAH MECLİSTEKİ VEKİLLERE SABIR VERSİN

Programın diğer konuklarından gazeteci Fikri Akyüz ise Avrupa'nın bizi nasıl göreceğini düşünmekten aşağılık kompleksine girildiğini öne sürerek "Ya bırakalım şu aşağılık kompleksini" diye konuştu.

Konuşması esnasında sözüne müdahil olmaya çalışan CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman'a tepki veren Akyüz "Allah meclisteki 550 milletvekiline sabır versin" dedi.

Akyüz, konuşmasının devamında bütün İslam alimlerinin toplanması, El-Ezher'den alimlerin bir araya gelmesi halinde bile baş örtüsü emri yok denilse, bu durumun ne Canan Arıtman'ı ne de başkasını ilgilendirmeyeceğini belirtti.

AK PARTİ TÜRBANI ÇÖZMEK İSTEMİYOR

Canan Arıtman'ın bugün bu olayları başlatanın YÖK Başkanı olduğunu söylemesi üzerine Fikri Akyüz de "Hayır Kılıçdaroğlu'dur" diyerek karşılık verdi.

AK Parti'nin üniversitede okuyan kızlarımızın sorunlarını, türbanı çözmeyi istemediği açıklamasında bulunan Arıtman, bu sorunun iktidar açısından rant kapısı olduğunu belirtti. Bedri Baykam ise türbanın öncelikli sorun olmadığını ifade etti.

AHMET HAKAN, ARITMAN YÜZÜNDEN ERMENİLERDEN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Canan Arıtman, bilindiği gibi Aralık 2008'de 2008 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün etnik kökeni hakkında polemik başlatarak gündeme gelmişti. Ahmet Hakan, dün gece programında konuğu olan Canan Arıtman'la ilgili olarak, o dönemde (23 Aralık 2008) köşesinde şunları yazmıştı: "Milletin Meclisi"nde "köken avcılığı" yapan, "Ermeni kökenli" olmayı suç gibi algılayan "Nazi kafalı" bir vekilin var olması nedeniyle Ermenilerden özür diliyorum...

Etnik köken avcısı milletvekilinin, Ermeni vatandaşlarımızı rencide eden tutumunu büyük bir inatla sürdürmesi nedeniyle Ermenilerden özür diliyorum...

Gazetelerimizde etnik köken avcılığı yapan milletvekiline, "Canan Hanım haksız mı?" başlıklı yazılarla destek atılması nedeniyle Ermenilerden özür diliyorum...

Güya sosyal demokrat partimizin, köken avcılığı yapan milletvekiline bir türlü "herkes kendi yoluna" demeyi becerememesi nedeniyle Ermenilerden özür diliyorum.

Kendisine "Ermeni kökenli" denilmiş olmasını "büyük bir hakaret" olarak algılayıp, köken avcısı milletvekiline hakaret davası açan bir Cumhurbaşkanı"na sahip olduğumuz için Ermenilerden özür diliyorum...

2008 yılının son ayında, memleketimizde herhangi birine "Ermeni kökenli" demenin, toplumun büyük bir bölümü tarafından hakaret olarak algılandığı gerçeğini gördüğüm için Ermenilerden özür diliyorum..."

REYHABER.COM

'AKP istemez çünkü onların rant kapısı' Yorumları