Turkcell yönetiminde bir ilk gerçekleşiyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-20-2010 (20:58)   Son Mesaj: 10-20-2010 (20:58)    Cevap: 0    Gösterim: 720  

10-20-2010

Turkcell yönetiminde bir ilk gerçekleşiyor

Turkcell yönetiminde  bir ilk gerçekleşiyor

BORYAD Başkanı Ali Bahçuvan, Turkcell'in Olağanüstü Genel Kurulunun hükümet komiserlerinin gelmemesi nedeniyle yapılamamasını değerlendirirken; ''İlk defa bir genel kurulda ticaret komiserlerinin katılmadığını görüyorum.

Gazetecilerin yapılamayan genel kurula ilişkin sorularını yanıtlayan Bahçuvan, yeni genel kurulun toplanması için ilk yönetim kurulu toplantısının ardından en az 15 gün önce genel kurul çağrısı yapılması gerektiğini belirterek, yeni bir genel kurul düzenlenmeyeceği görüşünde olduğunu ifade etti.
    Bahçuvan, şunları kaydetti:

''İlk defa bir genel kurulda ticaret komiserlerinin katılmadığını görüyorum. Her sene bütün şirketlerin genel kurullarına katılırız ancak bu şekilde bir iptal ilk defa görülüyor. Bu da belki (Turkcell'in yönetiminin düzgün bir şekilde oluşmasını istiyoruz) şeklinde devletin ortaklara verdiği bir mesajdır. 'Düzgün' derken, bağımsız üyelerin gerçekten bağımsız olması, geçmişte ve gelecekte şirket hakim ortaklarıyla herhangi bir menfaat bağının olmaması aranır.''

Turkcell'in bağımsız üye bulundurmak zorunda olduğunu vurgulayan Bahçuvan, bugün yönetim kurulu üyeliğine önerileceği duyumunu aldıkları Alfa'nın danışmanlığını yapan Sir Julian Horn-Smith'in yönetim kuruluna seçilmesinin planlandığını duyduklarını, ancak geçmişte şirket hissedarlarıyla bağlantısı olan bir kişinin yönetim kurulunda yer almaması gerektiğini ifade etti.

Bahçuvan, ''Biz burada yanlış bir yönetim oluşursa ona karşı muhalefet şerhleri hazırlamıştık ve dava açacaktık, ama başka bir yerden daha büyük bir müdahale olduğunu düşünüyoruz. Biz BORYAD olarak itiraz edecektik, New York borsasından hisseleri satın alan yatırımcıların da sanırım itirazları vardı'' diyerek, şu anda yönetim kurulunda yer alan Colin Williams'ın bağımsız bir üyede olması gereken hareket tarzını gösterdiğini belirtti.

Hükümet komiserlerinin gelmemesine ilişkin olarak ''Kim cesaret edebilir ki... Ancak devletten başınızdaki amir 'gitmeyin' derse gitmezsiniz'' değerlendirmesinde bulunan Bahçuvan, SPK'nın da Turkcell İletişim'de iki bağımsız yönetim kurulu üyesi olmasını istediğini söyledi.

Bahçuvan, Telia Sonera ve Alfa'nın birlikte hareket edeceği izlenimi edinip edinmediği konusunda, ''Etmeyebilirdi. Turkcell çok ilginç bir şirket. Bazen son dakika manevraları oluyor. Bu ilk iptal olan genel kurul da değil'' dedi.

Ali Bahçuvan, Turkcell'in Türkiye'ye yapacağı yatırımların önünü kesecek, Turkcell'e zarar verecek veya içindeki parayı çekecek bir sistemin olmaması gerektiğini dile getirdi.

Turkcell yönetiminde bir ilk gerçekleşiyor Yorumları