İzmir Barosuna kayıtlı avukat Hacı Hakan Ağcakanat, bir müvekkilinin kavgaya karıştığını belirtmesi üzerine kendisini çağırdığı Yamanlar Polis Merkezi Amirliğinin önünde bir grubun saldırısına uğradığını iddia etti.
Hacı Hakan Ağcakanat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece kendisini arayan müvekkili Hakan Karahan'ın, bulunduğu karakola gelmesini istediğini, havanın yağışlı ve saatin geç olması nedeniyle önce gitmek istemediğini, müvekkilinin ısrarları üzerine taksiyle Yamanlar Karakoluna ulaştığını söyledi.
Karakolun önüne geldiğinde 25-30 kişilik bir grup gördüğünü, bu grubun ''kimin için geldin?'' diye sorduğunu, kalabalığın öfkesini görünce kendisinin polis olarak görevli geldiğini söylediğini ifade eden Ağcakanat, tanımadığı bu kişilerin kendisini ve taksi şoförünü araçtan çıkarmaya çalıştığını, bunu başaramayınca yumruk, sopa ve taşla saldırdıklarını kaydetti.
Ağcakanat, karakolun önünde cereyan eden olaya karakolda görevli hiçbir polisin müdahale etmediğini öne sürerek, taksi şoförüyle olay yerinden kaçarak Özkanlar Polis Merkez Amirliğine geldiklerini ve kendilerine saldıran kişilerden şikayetçi olduklarını bildirdi. Ağcakanat, karakolda görevli memurlarının kendisine gerekli ilgiyi göstermediğini, ''geçmiş olsun'' bile demediğini iddia etti.
Darbedildiğine ilişkin sağlık raporu alan Ağcakanat, müvekkilinin Yamanlar Karakolundayken kendisini en az 5 kere aradığını, olayı başka bir avukata da haber verdiğini, o avukatın polis merkezini arayarak bilgi almak istediğinde kendisine ''Önemli bir şey yok. Küçük bir mahalle kavgası'' denildiğini belirtti.
Ağcakanat, şunları kaydetti:
''Yamanlar Karakolunda görevli polisler müvekkilime 'Avukatını çağır' demişler ama ne bana, ne de diğer avukat arkadaşıma karakolun önündeki kalabalıktan bahsetmediler. Madem gerekli güvenlik tedbirini alamıyorlar, neden bizi çağırdılar ya da bize durumu neden haber vermediler? Bu karakolda görevli polis memurları hakkında gerekli güvenlik tedbirlerini almadıkları için dava açacağım. Bile bile ateşe atıldım. Orada bir faili meçhule gidebilirdim. Bir avukat olarak benim başıma bunlar geliyorsa vatandaş ne yapacak? Durumu İzmir Cumhuriyet Savcılığına da ilettim, baroyla konuştum. Bu olayın arkasını bırakmayacağım. Avukatlar ne yazık ki polisler tarafından insanca muamele görmüyor.''
Olay sonrası kendisinde ve taksi şoföründe darp nedeniyle bazı rahatsızlıklar oluştuğunu ifade eden Ağcakanat, takside de yaklaşık bin liralık hasar meydana geldiğini söyledi.
Ağcakanat, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, Avukatlık Yasası'nın 57. maddesi gereği mesleki nedenlerle gittiği Yamanlar Polis Merkezinin kapısının önünde meydana gelen olayı gördüğü halde müdahale etmeyen memurlar hakkında tahkikat yapılmasını ve haklarında ''görevi ihmal'' suçundan dava açılmasını istedi.
Avukat Ağcakanat, söz konusu polis memurları hakkında İçişleri Bakanlığına da suç duyurusunda bulundu.