Adapazarı-Karasu arasına demiryolu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-19-2010 (21:23)   Son Mesaj: 10-19-2010 (21:23)    Cevap: 0    Gösterim: 1022  

10-19-2010

Adapazarı-Karasu arasına demiryolu

Adapazarı-Karasu arasına demiryolu

Batı Karadeniz'i, Marmara ve İç Anadolu bölgelerine bağlayacak Adapazarı-Karasu Limanı-Ereğli-Bartın Bağlantı Hattı Demiryolu Projesi'nin ilk etabı olan Adapazarı-Karasu liman bağlantısı için kamulaştırma çalışmalarının başlayacağı belirtildi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Hasan Ali Çelik yaptığı yazılı açıklamada, projenin ilk etabı olan Adapazarı-Karasu liman bağlantısı kamulaştırma çalışmalarının ve yapım işinin hız kazanabilmesi için 4 ayrı bölüm şeklinde hizmet alım ihalesi yapıldığını vurguladı.
    İhalesi yapılan yerlerin teslim sözleşmesinin yapılarak yürürlüğe girdiğini belirten Çelik, çalışmaların demiryolunun tamamında 4 ayrı etap halinde aynı anda sürdürüleceğini kaydetti.

Çelik, ortalama 4 milyon 100 bin metrekare kamulaştırma alanında çalışmaların kadastro ile birlikte hızlı bir şekilde yürütüleceğine işaret ederek, açıklamasında, şu bilgileri verdi:

''Adapazarı-Karasu Limanı-Ereğli-Bartın Bağlantı Hattı Demiryolu Projesi'nin ilk etabı olan Adapazarı-Karasu liman bağlantısı için kamulaştırmalar başlıyor. Ayrıca etüt-proje ve mühendislik hizmetleri tamamlanan işin 2 Kasım 2010 Salı günü yapım ihalesi gerçekleştirilecektir. Kamulaştırma ödeneğinin yanında, 2010 yılı için 25,5 milyon yapım ödeneği de hazır olan proje, Sakarya'nın olduğu gibi Türkiye'nin de çok önemli projelerinden biridir. Sadece Adapazarı-Karasu liman bağlantısı için 2010 yılı bütçe rakamlarıyla yapım bedeli 574 milyon TL olan proje adım adım ilerliyor. Hem yük hem yolcu taşımacılığı açısından Ereğli Demirçelik, Karabük Demirçelik fabrikaları ile bu fabrikaların üretim girdilerini sağlayan kömür üretim merkezleri, bu demiryolu hattı ile Sakarya-Kocaeli bölgesine bağlanacaktır. Aynı zamanda Batı Karadeniz'i Kocaali-Karasu-Sakarya üzerinden İstanbul ve Marmara'ya diğer yandan da Ankara ve İç Anadolu'ya da bağlayacaktır''

Adapazarı-Karasu arasına demiryolu Yorumları