Eczacıbaşı Topluluğu, Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım'ın yeni konut projesi Ormanada'yı, İstanbul Zekeriyaköy'de hayata geçiriyor.
220 dönümlük bir yaşam alanı olarak tasarlanan ve 188 adet beş farklı tip villa ile 71 adet dört farklı tip sıra ev içeren Ormanada projesinin 25 dönümü yeşil alan olarak tasarlandı.
Yürüyüş ve bisiklet yolları, biri kapanabilir iki adet tenis kortu, basketbol ve çok amaçlı spor sahası, sekiz adet çocuk parkı ile iki adet rekreasyon alanı yer alan Ormanada'da, 2 bin 500 metrekare sosyal yaşam alanı bulunuyor.
Ormanada'da, konut cepheleri için tasarlanan insan sağlığına ve çevreye duyarlı ısı yalıtım sistemleri ve güneş kırıcılar, genel alanların sulanması için arıtılmış su kullanan sistemler, güneş enerjisiyle desteklenen yol aydınlatmaları, pis su arıtmasından elde edilen arıtılmış su kullanılarak gerçekleştirilen ortak alan sulama sistemi gibi detaylar yer alıyor.
Ormanada'da Adabostan adı verilen 5 dönüm doğal bostan alanında, sağlıklı ürünler üretilmesi hedefleniyor. Ormanada bostanlarında yetişen doğal meyve ve sebzelerin, haftanın belirli günlerinde Adabostan'da kurulacak pazardan taze taze alınması mümkün olacak. Kanyon Yönetim İşletim ve Pazarlama'nın uzman ekibi de, Ormanada'ya özel güvenlik çözümleri geliştirdi. Adamekan ve Adabostan gibi mekanların işletmesinin yanı sıra elektrik ve tesisat ile ilgili her türlü teknik destek hizmeti de yine Kanyon tarafından verilecek.
-''3 BİN AĞACI BURAYA MONTE EDECEĞİZ''-
Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi (CEO) Erdal Karamercan, projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, 2006 yılında Kanyon'u tamamlayarak ilk yaşam projelerini o zaman sunduklarını, Kanyon'un bugün İstanbul'un simgelerinden biri haline geldiğini, yine Büyükdere Caddesi üzerinde ofis binasını yaşama geçirdiklerini belirtti.
Kartal Kentsel Gelişim Projesinin ise son aşamaya geldiğini ifade eden Karamercan, burasının da İstanbul'un simgelerinden biri olacağını, burayı dünyanın önde gelen mimarlarından Zaha Hadid ile geliştirdiklerini kaydetti.
Bugün tanıtımını yaptıkları projenin de çok ayrıcalıklı bir proje olduğuna işaret eden Karamercan, ''Hem şehir içinde olmak isteyip hem şehrin karmaşasından uzakta, doğa içinde yaşamak isteyen insanlar için çok ideal bir yer. Zekeriyaköy İstanbul'un ciğeridir. Buranın havası her zaman temizdir. Bunu çok daha güçlü bir peyzaj haline getiriyoruz. 3 bin ağaç yetiştiriyoruz ve 3 bin ağacı buraya monte edeceğiz'' dedi.
Kendisinin 15 senedir Zekeriyaköy'de yaşadığına işaret eden Karamercan, bölgede ulaşım açısından da sorun yaşanmadığına dikkati çekerek, ''Ben Levent'teki Kanyon'a 25 dakikada gidiyorum. Beni Zekeriyaköy'e cezbeden en büyük olay da bu. İnsanlar bunu bilmiyorlar, bilmesinler. Biz de burada rahat rahat bu doku içinde yaşamaya devam edelim'' diye konuştu.
-''(KARTAL PROJESİ) YIL SONUNA KADAR ŞEKİLLENMİŞ OLACAK''-
Konuşmasının ardından soruları da yanıtlayan Karamercan, Eczacıbaşı Topluluğu içinde gayrimenkulün payının ne olacağının sorulması üzerine şunları kaydetti:
''Biz sadece gayrimenkul alanında faaliyet gösteren şirketler topluluğu değiliz. Gayrimenkul bizim selektif olarak ayrıcalık yaratabileceğimiz projelerin içinde olacağımız bir sektör olacak. Dolayısıyla biz her gün birbiri arkasından gayrimenkul projeleri ilan edip, birbirine zincir olarak bu gayrimenkul projelerini bağlayan bir anlayış içinde bir gayrimenkulcülük yapmıyoruz. Gayrimenkulü biz sadece selektif ve hakikaten ayrıcalık yaratabileceğimiz projelerde uyguluyoruz.''
Kartal projesine ilişkin, imar hakları netleşmediği için net rakamlar veremeyeceğini, ancak orada 400 dönüme yakın arazileri bulunduğunu belirten Karamercan, bu arazi içinde yine verilecek olan imar izinlerine baktıklarında 700-800 bin metrekarelik kapalı alan potansiyeli olduğunu gördüklerini, burada konumlandırılacak projenin çok farklı mimarisi ile ayrıcalıklı bir proje olacağını söyledi.
Karamercan, ''Kartal'da beklemekten yorulmadınız mı? Orada kentsel dönüşüm olacak, olamıyor'' şeklindeki bir soruya karşılık da ''Anakentte bunun formaliteleri, bununla ilgili itirazların halledilmesi, yasal prosedürler vesaire... Türkiye'deki gayrimenkul mevzuatının ne kadar karmaşık olduğunu biliyorsunuz. Bütün bunların temizlenmesi vakit alıyor. Ama son aşamaya geldiğini biliyorum. Tahmin ediyorum yıl sonuna kadar iş şekillenmiş olacak'' dedi.
Erdal Karamercan, Zekeriyaköy'deki projenin arazisini 2007-2008'de parça parça topladıklarını ifade etti.
Galataport ile ilgili olarak da Karamercan, ''Şu anda daha geliştirilme aşamasında. Daha henüz ihaleye nasıl bir proje ile çıkılacağı belli değil. Onu bekliyoruz. Bizim ümit ettiğimiz yönde bir gelişme olursa zaten Akfen ile Eczacıbaşı olarak bir ortak girişimimiz olacak'' dedi.
-''EN PAHALI EVİN 2,2 MİLYON DOLAR OLMASI BEKLENİYOR''-
Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme Genel Müdürü Mehmet İmre de sorular üzerine, en alt limitte tek katlı dairelerin metrekaresinin brüt 2 bin 800 dolara geldiğini, en pahalı villaların metrekaresinin de 4 bin-4 bin 500 dolar olmasının beklendiğini belirtti.
İmre, ''En düşük dairenin fiyatının 500 bin dolar, en pahalı evin de 2,2 milyon dolar olması bekleniyor. Projenin altyapı çalışmalarına başladık. Proje iki faz halinde sürecek. İlk fazı 30 ay sonra teslim edeceğiz. Proje 300 milyon dolarlık bir yatırım olarak öngörülüyor'' diye konuştu.
Ormanada Satış Müdürü Rana Dıramalı da projeyle ilgili güzel tepkiler aldıklarını, şu ana kadar projeyi ziyaret eden ve opsiyon koyan sayısının 550 kişiyi geçtiğini kaydetti.