Temel bilgisayar sorunlarına pratik çözümler   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-18-2010 (10:43)   Son Mesaj: 10-18-2010 (10:43)    Cevap: 0    Gösterim: 830  

    10-18-2010

    Temel bilgisayar sorunlarına pratik çözümler

    Temel bilgisayar sorunlarına pratik çözümler
    Birçoğumuz gün içerisinde birçok teknolojik cihaz kullanıyoruz. Kimilerimiz bu cihazlarda bir donanım ya da yazılım sorunu ile karşılaşıyor. İşte temel sorunlara pratik çözümler...


    Teknoloji her zaman ileriye doğru hareket eden bir platformdur. Günümüz teknolojisi artık birçok yeni ürünü de hayatımıza dahil etti. Eminiz birçoğunuzun günlük haytında birçok teknolojik ürün yer almaktadır.

    Bilgisayarlar, cep telefonları, gps araçları, fotoğraf makineleri, yazıcılar ve benzeri teknolojik ürünler, günlük hayatımızı kolaylaştırmak için bizlere hizmet ederler. Ne var ki bu mikroçipli ve nazlı teknoloji ürünleri, günün birinde düzgün çalışmayabilir.


    Temel bilgisayar sorunlarına pratik çözümler
    SORUNLARA ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ


    Teknolojik ürünlerin bozulmaya meraklı olması gibi bir kanı vardır teknoloji kullanıcılarının nazarında. Bu çok da doğru sayılmadığı gibi çok da yanlış da sayılmaz. Özellikle birçok teknolojik ürünün bir arada kullanıldığı ofislerde veya ev sistemlerinde, birçok çeşitli sebepten bazı donanımsal ve yazılımsal hatalar ortaya çıkabilir.

    İşin iyi yanı ise, bu tür sorunları çözmek her zaman çok kolay olmuştur. Tek yapmanız gereken nerede nasıl müdahale edeceğinizi bilmek. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, bu basit sorunlara çözüm yollarını anlattı.

    Bilgisayar ve Temel Sorunlar

    Konuya bilgisayarlarla başlayalım. Dizüstü ya da masaüstü, fark etmez. Bilgisayarlar birçok sebepten açılmayabilir. En temel sorun kaynağını araştıralım. Eğer bilgisayarınız hiç açılmıyorsa, açma düğmesine bastığınızda tepki bile vermiyorsa, denemeniz gereken ilk çözüm, bilgisayarın fişini başka bir prize takmak olacaktır (dizüstü bilgisayarlarda adaptörü başka prize takmayı deneyin).


    Temel bilgisayar sorunlarına pratik çözümler
    Çözüme en temel seviyeden başlamak kimi zaman çok yardımcı olur


    Zira kimi zaman prizlerde yaşanan voltaj sıkıntılarından dolayı bilgisayarınıza elektrik iletilemeyebilir. Dizüstü bilgisayarınız adaptörüyle birlikte açılmamakta inat ediyorsa, aynı model dizüstü kullanan bir arkadaşınızdan, onun adaptörü ile denemeye çalışın.


    Temel bilgisayar sorunlarına pratik çözümler
    Bilgisayarınızın açılmaması durumunda güç kaynağını kontrol etmekte fayda var


    Masaüstü bilgisayarınız çalışmamakta inat ediyorsa, öncelikle güç kablosunun düzgün takılıp takılmadığını iyice kontrol edin. Belki de güç kaynağı kapalıdır. Hiçbiri olmadıysa, kasanın içerisine bakmanız gerekecektir. Bu aşamaları, eğer donanım konusunda deneyimli değilseniz, uzman birine bırakmanızı tavsiye ediyoruz.


    :: Bildiğiniz bu tür pratik çözümleri bizimle paylaşın


    SDN - http://shiftdelete.net





    Temel bilgisayar sorunlarına pratik çözümler Yorumları