8 bin öğretim elemanı için atama izni   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-15-2010 (20:19)   Son Mesaj: 10-15-2010 (20:19)    Cevap: 0    Gösterim: 862  

    10-15-2010

    8 bin öğretim elemanı için atama izni

    8 bin öğretim elemanı için atama izni


    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2011 yılı Merkezi Yönetim bütçesi kapsamında, yeni kurulan üniversitelerin öğretim elemanı ihtiyacının hızlı bir şekilde karşılanabilmesi için ilave 8 bin atama izni verildiğini açıkladı.

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2011 yılı Merkezi Yönetim bütçesi kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı bütçe ödeneğinin 34 milyar TL, Sağlık Bakanlığı bütçe ödeneğinin 17.2 milyar TL olduğunu açıkladı. Şimşek ayrıca, yeni kurulan üniversitelerin öğretim elemanı ihtiyacının hızlı bir şekilde karşılanabilmesi için ilave 8 bin atama izni verildiğini söyledi.
    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanlığı"nda düzenlediği basın toplantısında 2011 yılı bütçesi hakkında bilgi verdi. Şimşek, 2011 yılı Merkezi Yönetim Bütçesinin Türkiye"nin dört bir tarafına ihtiyaç duyduğu yatırımı götüren, reel kesimi destekleyen, ekonomik ve sosyal kalkınmaya odaklanmış, toplumsal refahı gözeten, ekonomik ve mali istikrarı gözeten bir bütçe olduğunu ifade etti. Özellikle yeni kurulan üniversitelerin öğretim elemanı ihtiyacını hızlı bir şekilde karşılayabilmek için, ilave 8 bin adet atama izni verildiğini söyleyen Bakan Şimşek, "Üniversitelere ayırdığımız kaynağı reel olarak artırıyoruz. Üniversitelerimizin toplam ödeneğini 2011 yılında yüzde 23 artırarak 11.5 milyar TL"ye çıkarıyoruz" dedi. Bütçe ile 102 devlet üniversitesine kaynak sağlanıldığını belirten Bakan Şimşek, "49 yeni üniversite ile birlikte 81 ilde gençlerimize üniversite eğitimi imkanı sunuyoruz. Bu suretle kentlerimizin sosyal dönüşümünü hızlandırıyoruz. İnsanımızın istediği yerde üniversite eğitimini alabilmesini mümkün kılıyoruz" diye konuştu.

    -BURS VE HARÇ DESTEĞİ ÖDENEKLERİNİ YÜZDE 22 ARTTI-

    Bakan Şimşek, 2011 yılı bütçesinin öğrenciler için daha fazla kaynak ayıran bir bütçe olduğunu vurguladı. Şimşek, 2010 yılında öğrencilere sağlanan burs ve harç desteği ödeneklerini yüzde 22 artırdıklarını belirterek, "2011 yılı enflasyon tahmininin yüzde 5.3 olduğu dikkate alındığında yaklaşık 4 katlık bir artış yapmış oluyoruz. Öğrenim ve harç kredisi ödeneklerini yüzde 17.5, taşımalı eğitime yapılan desteği yüzde 10 oranında artırıyoruz" dedi. İlköğretim öğrencilerine ücretsiz ders kitabı desteğine devam edildiğini kaydeden Şimşek, bu konudaki artış oranının yüzde 4.3 olduğunu söyledi.

    Bakan Şimşek, özürlülere eğitim desteğinin yüzde 5.8 oranında, özürlü evde bakım desteğini yüzde 41.3 oranında artığını kaydetti.

    -MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI"NIN BÜTÇESİ YÜZDE 20.8 ARTTI-

    Şimşek, 2011 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bütçe ödeneklerini yüzde 20.8 oranında artırarak 34 milyar TL"ye çıktığını açıkladı. Bakan Şimşek, "Böylece 2011 yılında da, Milli Eğitim Bakanlığı en büyük bütçeye sahip icracı bakanlık olma özelliğini sürdürmektedir" dedi. Bakan Şimşek, 2011 yılı bütçesinde Sağlık Bakanlığına ayrılan ödenekleri 2010 bütçesine göre yüzde 23.7 artırarak 17.2 milyar TL"ye çıktığını ifade etti. 2011 yılında aile hekimliği uygulamasının tüm illeri kapsayacak şekilde genişletildiğini söyleyen Bakan Şimşek, aile hekimliği ödeneklerini 2010 yılı başlangıç ödeneğine göre yüzde 146.6 oranında artırarak 1.3 milyar TL"den 3.3 milyar TL"ye yükseltildiğini kaydetti. Şimşek, Maliye Bakanlığı olarak yeşil kartlıların özel hastanelerin acil servis ve yoğun bakım ünitelerinden yararlanmasına imkan sağladıklarını belirtti.

    -SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA FONU'NA AKTARILAN KAYNAK YÜZDE 12.8 ARTTI-

    Şimşek, sosyal kesimlerin desteklenmesi için daha fazla kaynak ayrıldığını belirterek, ekonomik olarak dezavantajlı kesimlerin desteklenmesinin süreceğini söyledi. Bakan şimşek, sosyal bütçe hakkında şu bilgileri verdi:

    "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonuna aktarılan kaynağı yüzde 12.8 oranında artırılarak 2.2 milyar TL"ye çıkarıyoruz. Ayrıca yeşil kartlılara sağlamış olduğumuz sağlık yardımı ödeneklerin 4.7 milyar TL"ye çıkarıyoruz. Sosyal Destek Projesi (SODES) ile kırsal kesimden kentlere göç eden aileleri, kent hayatına uyum sağlamak üzere destekliyoruz. Özürlü eğitim ve evde bakımına 3.2 milyar TL kaynak ayırıyoruz. Terörden zarar gören vatandaşlarımızın zararını tazmin etmeye devam ederek sosyal barışı ve devlete güveni destekliyoruz.

    -SGK"YA 62.4 MİLYAR TL TRANSFER-

    2011 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu"na toplamda yüzde 11.1 oranında artışla 62.4 miyar TL transfer yapılmasının öngörüldüğünü ifade eden Şimşek, bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu"na 2011 yılında açık finansmanı için yapılacak transfer tutarının ise, 30.6 milyar TL olarak öngörüldüğünü kaydetti. Şimşek, "2011 yılında SSK ve BAG-KUR emeklilerine enflasyonun üzerinde zam yapıyoruz. En düşük emekli maaşım yıllık bazda yüzde 21.7 oranında artırıyoruz" dedi.

    -ÇİFTÇİLERE ALAN VE ÜRÜN BAZINDA 6 MİLYAR TL DESTEK-

    2011 yılı bütçesinin çiftçilere destek veren bir bütçe olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, "Çiftçimizin alan ve ürün bazında üretiminin desteklemesine devam ediyoruz. Bu kapsamda 6 milyar TL destekleme ödemesi yapmayı planlıyoruz. Tarım kesimine doğrudan yapılan desteklerin ise 9.8 milyar TL düzeyine ulaşmasını öngörüyoruz" diye konuştu.

    -MAHALLİ İDARELERE TOPLAMDA 27 MİLYAR TL TUTARINDA DESTEK SAĞLANACAK-

    2011 yılı bütçesinde mahalli idarelerin gelir paylarının yüzde 10.7 oranında artışla 23.7 milyar TL olarak öngörüldüğünü aktaran Bakan Şimşek, ayrıca kırsal kesimin altyapısının desteklenmesi amacıyla KÖYDEŞ ve BELDES Projelerine toplam 950 milyon TL kaynak ayrıldığını kaydetti. Şimşek, bunların yanı sıra, Devredilen Köy Hizmetleri personelinin maaşları için İl Özel idarelerine transfer yapılmasına devam edildiğini belirterek, "Sokak aydınlatma bedellerini Hazineden ödemeyi sürdürüyoruz. Belediyelerin katı atık tesisi yapımını destekliyoruz. Atık su arıtma tesislerine enerji desteği sağlıyoruz. Bu suretle 2011 yılında mahalli idarelere toplamda 27 milyar TL tutarında destek sağlamayı öngörüyoruz" şeklinde konuştu.

    -AR-GE ÖDENEKLERİ 3.2 MİLYAR TL"YE ÇIKTI-

    Bakan Şimşek, 2011 yılı bütçesinde başta TÜBİTAK Ar-Ge projeleri olmak üzere, üniversite ve sanayi kesimi Ar-Ge projelerinin desteklenmesine devam edildiğini kaydetti. Bakan Şimşek, bu çerçevede TÜBİTAK"ın 2010 yılında 625 milyon TL olan ödeneğinin yüzde 28 oranında artırılarak 2011 yılında 800 milyon TL"ye çıktığını dile getirdi. Üniversitelerin Ar-Ge ödeneklerini yüzde 23 oranında artırarak 480.4 milyon TL"den 547 milyon TL"ye çıktığını aktaran Şimşek, toplam Ar-Ge ödeneklerinin yüzde 20.6 oranında artırılarak 3.2 milyar TL"ye çıktığını söyledi. Şimşek, 2011 bütçesi ile GAP, DAP, Konya Ovası gibi bölgesel projelere kaynak aktarmaya devam edildiğini sözlerine ekledi.




    8 bin öğretim elemanı için atama izni Yorumları