İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, toplu taşımaya ilginin artmasının, yeni gelişmeleri beraberinde getirdiğini belirterek, problemlere çözüm arama konusunda çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
Baraçlı, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbulluların metrobüse olan ilgisindeki artışın, toplu taşıma ve kent kültürü açısından çok olumlu bir gelişme olduğunu vurguladı.
Metrobüs sayesinde İstanbulluların bir yerden bir yere vaktinde ulaşıp, trafiğe takılmadan yolculuk yapabildiğine işaret eden Baraçlı, ''Toplu taşımaya ilginin artması, beraberinde yeni gelişmeleri getiriyor. Problemlere çözüm arama konusunda çalışmalarımız sürüyor. Sorunları gidermek için kısa, orta ve uzun vadede sorun yönetimi politikaları geliştirmekteyiz'' ifadesini kullandı.
Baraçlı, geçen yıldan bu yana yolcu sayısında ciddi bir artışın söz konusu olduğunu belirterek, şu anda metrobüs hattında günde 305 araçla ortalama 600 bin yolcu taşındığını kaydetti.
Okulların açılması ve vatandaşların tatilden dönüp iş başı yapmasıyla yaşanan yoğunluğu çözmenin de görevleri arasında bulunduğunu aktaran Baraçlı, yeni yatırımlar için hazırlıkları sürdürürken, bir yandan da mevcut şartlar içinde nasıl bir çözüm üretebileceklerini düşündüklerini anlattı.
Baraçlı, metrobüs hattında yoğunluğu azaltmak, hizmet kalitesini artırmak, ulaşımı daha da kolaylaştırmak, daha güvenli ve konforlu bir yolculuk imkanı sağlamak amacıyla bazı çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
''Hattı daha verimli kullanmak amacıyla hat optimizasyonu çalışmamız sürüyor. Önce pilot çalışma dediğimiz uygulamalarla birçok alternatif deniyoruz. İyi sonuç aldığımız çözüm modellerini uygulayarak kalıcı çözüme ulaşmayı hedefliyoruz. Metrobüs iyileştirme çalışmaları çerçevesinde durakların ve diğer metrobüs hizmet alanlarının belli bir standarda kavuşturulması, hizmet kalitesinin artırılması için çalışmalarımız hızla devam ediyor.''
-TOPLU ULAŞIM HAFTASI-
Baraçlı, Türkiye'de ilk kez düzenlenecek ''Toplu Ulaşım Haftası'' çalışmalarının devam ettiğini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İDO, Şehir Hatları, İstanbul Ulaşım ve TCDD'nin desteğiyle, Türkiye'de toplu ulaşımın tartışıldığı bir platform oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.
İETT Genel Müdürü Baraçlı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
''Bu organizasyonla, kent ölçeğinde toplu ulaşımın stratejilerinin belirlenmesinde ve somut çözümlerin uygulamaya geçirilmesinde ön ayak olmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirilecek etkinliklere bütün büyükşehir belediyeleri, belediyelerdeki kent içi ulaşım birimleri, üniversitelerin ulaştırma bölümleri, akademisyenler, deniz, kara, demir yolu ve raylı sistem ulaşımında ürün tedarik eden ve hizmet veren tüm firmalar, sivil toplum kuruluşları davet edildi.
İETT'nin önderliğinde düzenlenecek ve toplu ulaşımın kısa, orta ve uzun vadeli stratejilerinin tartışılacağı çevre dostu etkinliklere sektör profesyonellerinin yanı sıra kent sakinleri de katılabilecek. Toplu Ulaşım Haftası'nda sempozyumlarda konunun akademik boyutu irdelenirken, eğitici atölye çalışmalarıyla halkın toplu ulaşımı kullanması özendirilecek.''