Niğde'nin Bor Belediyesi, geç kalmışlığın ifadesi olarak kullanılan ''Geçti Bor'un pazarı, sür eşeği Niğde'ye'' sözünü simgeleyen eşekli logoyu değiştirme kararı aldı. Belediyenin logo değiştirme gerekçesi eşeğin alay konusu olması:
Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, Bor'un logosunu tartıştı. Mevcut logoda eşek figürünün olmasının ve eşeğin Bor'la özdeşleşmesinin sıkıntılarının dile getirildiği toplantıda, Bor'a uygun, ticari ve tarihi değerlerinin ön plana çıkarılmasını sağlayan yeni bir logo hazırlanmasına karar verildi.
Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üzerinde eşek bulunan logonun bazı durumlarda sıkıntı yarattığını belirterek, şunları söyledi:
''Bor ilçesine yakışan, ticari, dini ve tarihi değerlerini bir arada işleyen yeni bir logoya ihtiyaç var. Logodaki eşek üstündeki insan figürü, Bor'un ticari değerini düşürdüğü kanısı uyandırıyor. Zaten Bor'un pazar yerini soran kişi de Borlu değil. Mevcut logo, 1984 yılında Bor Belediye Başkanı Abdulkadir Sakarya ile Bor Kaymakamı Ertan Yüksel tarafından hazırlanmış. Bor ile özdeşleşen 'Geçti Bor'un pazarı, sür eşeği Niğde'ye' sözünü bu logo çok iyi anlatıyor ama eşek figürü sıkıntı yaratıyor, alay konusu oluyor.''
Sıtkı Erat, Bor'da çok sayıda tarihi eser bulunduğunu, Türkiye'nin ilk deri organize sanayisinin Bor'da olduğunu da belirterek, ''Bor artık ticaretiyle, sanayisiyle, tarihi eserleriyle, manevi kişileriyle ön plana çıkmalı. Kuddusi Hazretleri ve Sarı Saltuk'un mezarları Bor ilçesinde. Bor, manevi anlamda da Selçuklu ve Osmanlı döneminde önemli bir merkez olmuş. 16. yüzyıldan sonra da Bor, dericilik merkezi haline gelmiş. Bu nedenle eşekli logo yerine başka bir logo daha uygun olacak. Bu konuda yeni bir logo için yarışma düzenleyeceğiz. Belediye Meclisinde kabul edilecek yeni logomuzu kullanacağız'' diye konuştu.
-GEÇTİ BOR'UN PAZARI SÜR EŞEĞİ NİĞDE'YE-
Bir yere geç kalmanın ifadesi olarak kullanılan, hatta atasözü olarak bile kabul edilen ''Geçti Bor'un pazarı, sür eşeği Niğde'ye'' sözünün hikayesi şöyle:
Bir köylü salı günü kurulan pazara alışveriş yapmak için yola çıkar. Sabah yolda gelirken bir çeşme kenarında mola verir. Daha sonra eşeğini bir ağaca bağlayıp uyumaya başlar. Uyandığında ise hava kararmak üzeredir. Bor ilçesine geldiğinde pazarın yerini sorar. Oysa sabah kurulan pazar, öğleden sonra dağılmıştır. Pazar yerini soran köylüye ''Geçti Bor'un pazarı, sür eşeği Niğde'ye'' denilerek geç kaldığı anlatılır. Çarşamba günü Niğde'de pazar kurulduğu için köylü Bor yerine Niğde'ye yönlendirilmiştir.