Geçtiğimiz günlerde Hürriyet gazetesindeki köşesinde Mehmet Aslantuğ'un "Aşkın İkinci Yarısı" filmini ağır bir dille eleştiren Ahmet Hakan Coşkun'a Aslantuğ'dan aynı sertlikte cevap geldi. Aslantuğ 7 madde sıraladı:
Mehmet Aslantuğ ünlü köşe yazarına ateş püskürürken tıpkı onun gibi 7 madde sıraladı:
İşte o 7 madde
Bir : İnsanların özgüvenini sen dağıtmıyorsun.
İki : Samimiyetin, senin gibilerin ilkesi olmadığı her halinden belli..
Üç : Ne anlatırsam anlatayım, anlayacağın kadardır
Dört : Filmle tv dizileri arasındaki fark nedir diye kafa yor.
Beş : İnsanların üretimini eleştir ama saldırma
Altı : Beşinci maddeyi tekrar oku
Yedi : Tuttuğun yerde "Utanmalar" üzerine de yazmışsın. Bir kuduz gibi yaşadığın sürece daha çok utanırsın.
Ahmet Hakan'dan cevap gecikmedi: "Bana Kuduz Deme!"
Kendisine "Bir kuduz gibi yaşıyorsun" diyen Mehmet Aslantuğ'a Ahmet Hakan'dan cevap geldi.
Mehmet Aslantuğ"a tahammül dersleri
BİR: Eğer bir film çekip beğenimize sunuyorsan, benim rolüm bellidir: Ya "muhteşem" diyeceğim ya "eh işte" diyeceğim ya da "berbat"... Gocunma, şaşırma, çok görme... Ne yapalım, şu fani dünyada bana bu vazife düştü.
İKİ: Çektiğin film hakkında "Şahane... Muhteşem... Dört dörtlük... Süper... " diye yazsaydım, benim sinemadan anladığımı ya da anlamadığımı hiç dert etmeyecektin. O zaman lütfen "berbat" dediğimde de bunu dert etmemeyi dene.
ÜÇ: Unutma: Bir filmin seveni de olur, sevmeyeni de... Göklere çıkaranı da olur, yerin dibine batıranı da... Kibarca eleştireni de olur, kabaca saldıranı da... Hepsi meşrudur, hepsi haktır...
DÖRT: Saldırıya, eleştiriye, laf çakmaya tabii ki senin de cevap verme hakkın vardır. Sen de konuşursun... Ama filmine "berbat" diyen bir adama, "bir kuduz gibi yaşıyorsun... " diye hakaret etmeden konuşsan daha iyi edersin.
BEŞ: "Ben sana ille de hakaret edeceğim" de diyebilirsin. Peki, tamam, et o zaman... Senin bana hakaret etmen beni küçültmez... Ancak senin gradonun düşük, kalitenin sorunlu, jantiliğinin hikaye olduğunu gösterir.
AHMET HAKAN - HÜRRİYET
AHMET HAKAN İLK OLARAK NELER YAZMIŞTI?
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Mehmet Aslantuğ"un "Aşkın İkinci Yarısı" adlı filmi için şunları yazmıştı :
Kötü bir film çekmeyi tetikleyen yedi neden
(Bu maddeler Mehmet Aslantuğ"un yazdığı, yönettiği ve oynadığı "Aşkın İkinci Yarısı" adlı film seyredildikten sonra kaleme alınmıştır).
BİR: Gerekçesiz özgüven...
İKİ: Samimiyetin her şeye yeteceği yanılgısı...
ÜÇ: Kişinin bir meselesi olmadığı halde bir meselesi varmış zannına kapılması.
DÖRT: Dizi film ile sinema filmi arasındaki farkı fark edememek...
BEŞ: Sinema duygusu 80"lerin bunalım filmlerini bile aşamamış düzeyde olan birinin Nuri Bilge Ceylan olmaya özenmesi...
ALTI: Yeteneksizliğin ayırtına varılamaması...
YEDİ: "Ben yapınca olur" anlayışına sahip olunması...
Kaynak: Postmedya