Başbakan Erdoğan, Ak Parti Meclis Grup Toplantısı'nda konuşuyor. Erdoğan, emeklilere yapılacak zam oranını açıkladı. Bağ-Kur ve SSK'lıların 2011 yılı Ocak ayı itibariyle alacakları zam oranları:
Emekli maaşlarına en az memurlara yapılan oranda yani her iki altı ayda yüzde 4"er zam yapılması bekleniyor. Ancak açıklamayı Başbakan"ın yapacak olması beklentileri yükseltti. Emekliler, sürpriz bir zam bekliyor.
Başbakan Erdoğan, Ak Parti Meclis Grup Toplantısı'nda konuşuyor.
EMEKLİ MAAŞLARI ZAMMI
7 milyon vatandaşımızın gözü kulağı biliyorum ki burada... Ondan önce ben gelinen noktayı özetlemek istiyorum. Emekli vatandaşımızın daha iyi nasıl hizmet alacağı yönünde çalışmalarımız sürüyor. Halkımız yapılanları çok iyi görüyor. Maaş kuyrukları çilesi bitti. İlaç kuyrukkları, hastane kuyrukları çilesi son buldu.
Emekli maaşları bizim dönemimizde enflasyona eritilmemiştir. 2002'den bu yana en düşük Bağ-Kur maaşına yüzde 194 oranında zam yaptık. SSK işçi emeklisinin aylığı 8 yıllık dönemde yüzde 174 oranında artış yaptık.
Enflasyona ezdirmedik. Geçmişteki kayıpları telefi ettirdik.
1 Ocak'tan itibaren. Düşük aylık alanlara daha yüksek zam.
Ocak ayında en düşük aylık alan 60 TL+ yüzde 4 artış. 2010 yılında En düşük maaş alanlara 80-91 TL arasında zam yapılacak. Bağkur emeklisi 511 TL'den 591 Tl'ye çıkacak.
En düşük SSK işçisinin maaşı 648 TL'den 710 liraya çıkıyor. Temmuz'da da 739 TL'ye çıkacak. SSK işçisinin maaşı yüzde 14 oranında artacak.