Şimdi geçmişte yaşanan kavgaların bittiğini, bu defa da etnik ve bölücü terörün geldiğine dikkati çeken Bakan Çiçek, ''Kendi insanını öldürerek bu ülkenin, bu halkın hakkını korumak mümkün mü?" diye sordu.
Aksaray Üniversitesi'nin (ASÜ) 2010-2011 Akademik Yılı Açılış Törenine katılmak için Aksaray'a gelen Çiçek, Ağaçlı Tesisleri'nde Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren ve Belediye Başkanı Nevzat Palta tarafından karşılandı.
Vali Alimoğlu'nu makamında ziyaret ederek bir süre görüşen Çiçek, daha sonra Aksaray Belediyesini ziyaret ederek Başkan Palta'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Çiçek, Palta'nın, ''Aksaray halkı başta Başbakan olmak üzere AK Parti'ye borcunu ödemiştir. Referandumda yüzde 77 gibi bir oyla ciddi desteği olmuştur'' sözleri üzerine araya girerek, ''Düzeltelim vatandaşın siyasetçiye borcu olmaz alacağı olur, dolayısıyla Aksaraylıların her zaman bizden alacağı vardır. Biz de bunu hizmet olarak ödemeye gayret ediyoruz'' dedi.
Ziyaret sonunda Palta, Çiçek'e el dokuma halısı ve ünlü Taşpınar halısı hediye etti.
Aksaray Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ASÜ'nün 2010-2011 Akademik Yılı Açılış Törenine katılan Çiçek, burada yaptığı konuşmada, her ile bir üniversite kurmakla özellikle Aksaray'a üniversite kurmakla doğru bir iş yaptıklarına inandığını belirtti.
Üniversitelerin toplum hayatına önemli katkılarda bulunduğunu vurgulayan Çiçek, üniversitelerin, toplumları değiştiren, dönüştüren, çağa hazırlayan en temel kurumların başında geldiğine dikkati çekti.
Üniversitelerin sadece ülkesinde değil, görev yaptığı ilde çok önemli bir hareketlenmeye, canlanmaya sebep olduğunu anlatan Çiçek, ''Burada yaşayanlar bunun farkında olmayabilir ama dışarıdan baktığınızda nerede bir üniversite kurulduysa orada bir hareketlilik var, ekonomik canlılık var. 10 bine yakın genç burada eğitim faaliyetini sürdürürken buranın ekonomisine getirdiği bir hareketlilik var. Aynı zamanda da bir sosyal canlanma var'' diye konuştu.
-''TÜRKİYE, DÜNYADAKİ GENÇ TOPLUMLARDAN BİRİ''-
Çiçek, Türkiye nüfusunun yüzde 60'tan fazlasının 24 yaş altı olduğuna dikkati çekerek, bu açıdan Türkiye'nin dünyadaki genç toplumlardan biri olduğunu söyledi.
Bunun, Türkiye için çok önemli olduğunu dile getiren Çiçek, şöyle devam eti:
''Günümüz dünyasında, acımasız rekabet dünyasında, her stratejik varlık, her stratejik değer, insanın kendisidir. Petrol olur biter, altın, gümüş biter ama insan en önemli varlıktır, iyi eğitilmek kaydıyla... Eğer insanımızı iyi eğitebilirsek, çağın bilgilerini, çağın teknolojisini kendilerine iyi verebilirsek Türkiye'nin geleceği gerçekten aydınlıktır. Bu noktada da en çok güvendiğimiz kurumların başında üniversitelerimiz geliyor. Ülkeleri göstergeler itibariyle tasnif ettiğimizde üç tip ülke ortaya çıkıyor. Bunların en başında gelişmiş 7 ülke geliyor. Arkasından gelişmiş 20 ülke. Türkiye çok şükür bu gelişmiş 20 ülkeden biridir. Hedefimiz Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına geldiğimizde ilk 10 ülke arasına girmektir. Bu bir hayal değildir. Yakalayabileceğimiz kadar yakın bir hedeftir. Yeter ki huzur içerisinde, barış içerisinde, istikrar içerisinde el birliğiyle bu hedefi yakalamaya gayret edelim. Bunun için uğraşalım.''
Üniversitelerin sadece bilgi veren, bilgi üreten, teknoloji aktarımı yapan kurum ve kuruluşlar olmadığını belirten Çiçek, üniversitelerin aynı zamanda o milletin kültürünü, değerlerini yayan, yaşatan ve bunu gelecek nesillere aktaran köklü kuruluşlar olduğunu bildirdi.
ÇİÇEK: ''SAĞCI MI KAZANDI SOLCU MU KAZANDI?' DİYE GERİYE DÖNÜP BAKTIĞIMIZDA YEMİN EDERİM İKİMİZ DE KAZANMADIK. KAZANAN, BİZİ BU MEYDANA SÜRENLER OLDU, KAZANAN TÜRKİYE'NİN İÇİNİ KARIŞTIRANLAR OLDU''
Çiçek, geçmişte yaşanan sağ-sol kavgalarına değinerek, ''Sağcı mı kazandı solcu mu kazandı?' diye geriye dönüp baktığımızda yemin ederim ikimiz de kazanmadık. Kazanan, bizi bu meydana sürenler oldu, kazanan Türkiye'nin içini karıştıranlar oldu'' dedi.
Çiçek, Türkiye'den rahatsız olanların karıştırmaya çalıştıkları, kullandıkları ve kullanmaya çalıştıkları kurumların başında üniversitelerin geldiğini belirtti.
Üniversitelerin enerji deposu olduğunu, bu nedenle Türkiye'den rahatsız olanların üniversiteleri karıştırmaya çalıştığını dile getiren Çiçek, şunları kaydetti:
''Biz geçmişte kullanılmış bir nesiliz, biz 68 kuşağıyız. Biz, üniversiteye Anadolu'dan kalkıp gitmişiz. Biz oraya okumaya gittik. Elimizin altında kalem olacak, kitap olacak. İki sene bu zevki yaşadık, yaşamadık, Türkiye'de 68 olayları başladı. İlk önce sözlü tartışmalarımız, münakaşalarımız, bir süre sonra yumruklaşmaya dönüştü, olmadı taşlar, sopalar... Çanta yerine meşe odunundan veya balta sapından, keser sapından yapılmış alet edevatları koltuklarımızın altına vermeye çalışanlar oldu. Bu da kesmedi, bir süre sonra tabancalar patladı. Bir süre sonra kan dökülmeler başladı. Bu milletin gençleri 'sağcıdır solcudur, şucudur bucudur' diye tam anlamıyla kullanılmış ve feda edilmiş bir nesildir. Sonuçta geriye dönüp baktığımızda 'ya biz niye kavga ettik?' diye şimdi konuşuyoruz. Kavga etmeden de tartışabilirdik. Sizin fikriniz size, benim fikrim bana, hepimiz söyleriz fikirlerimizi. Halen de bu kirli oyunlar oynanmaya devam ediyor. 'Sağcı mı kazandı solcu mu kazandı?' diye geriye dönüp baktığımızda, yemin ederim ikimiz de kazanmadık. Kazanan, bizi bu meydana sürenler oldu, kazanan Türkiye'nin içini karıştıranlar oldu.''
-''KAVGALAR BİTTİ BU DEFA ETNİK VE BÖLÜCÜ TERÖR GELDİ''-
Şimdi geçmişte yaşanan kavgaların bittiğini, bu defa da etnik ve bölücü terörün geldiğine dikkati çeken Çiçek, ''Kendi insanını öldürerek bu ülkenin, bu halkın hakkını korumak mümkün mü? 15 Ağustos 1984'te eylem yapıyorsunuz. 2 yaşındaki çocuk katlediliyor, hamile kadınlar katlediliyor, 70-80 yaşındaki insanlar katlediliyor ve alçakça, utanmadan diyorsun ki; 'ben bu halkın hakkını koruyorum'. Öldürerek insanların hakkını koruyamazsınız, yaşatarak koruyabilirsiniz'' dedi.
Hakların da özgürlüklerin de insan için olduğunu anlatan Çiçek, şöyle konuştu:
''Eğer biz üniversitelerimizde bu mantalitede insan yetiştiremezsek bakın ne oldu, 40 binden fazla insan hayatını kaybetti. Amerika, 2003'te Irak'a girdi, bugün çekilip gidiyor. Savaşın içerisinde verdiği kayıp miktarı 4 bin civarındadır. 1984'ten bu tarafa 50 binden fazla ülkenin insanı terör belasından hayatını kaybetti. Onun 3 misli 5 misli de ya sakat kaldı ya işini terk etti. Kaybeden Türkiye oldu, kazanan başkaları oldu.''
Konuşmaların ardından, ASÜ İktisadi Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sencer İmer, ''Üniversite-Toplum İlişkisi'' konusunda akademik yılının ilk dersini verdi.
Törene, Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, AK Parti Aksaray milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz, MHP Milletvekili Osman Ertuğrul, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Çiçek, buradaki programdan sonra Aksaray Üniversitesi Kampüs alanına geçerek, yapımı tamamlanan sosyal tesislerin açılışını yaptı.