Erdoğan'ın 'bedelli' tepkisi: İsmini verin   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-11-2010 (13:37)   Son Mesaj: 10-11-2010 (13:37)    Cevap: 0    Gösterim: 528  

10-11-2010

Erdoğan'ın 'bedelli' tepkisi: İsmini verin

Erdoğan'ın 'bedelli' tepkisi: İsmini verin

Taraf gazetesinde AK Parti’li bir vekilinin,
    “Erdoğan referandum öncesi verdiği sözün arkasında, Bedelli her an çıkabilir” şeklindeki sözlerini değerlendiren Başbakan Erdoğan açık konuştu. O milletvekilinin ismini istedi.

Şam'a hareket etmeden önce basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Taraf gazetesinde yer alan "Bedelli geliyor" başlıklı haber soruldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlik konusunda hiçbir zaman taahhüdü olmadığını belirterek, ''Pişmemiş aşa kimse su katmasın. Ortada bir pişmiş aş varsa bunu beraber milletçe paylaşırız ama böyle bir şey söz konusu değil'' dedi.

Taraf'ın başlığını çok yanlış bulduğunu kaydeden Erdoğan şunları söyledi:

"Tabi gazetenin attığı başlık çok çok yanlış. Bir defa benim ne böyle bir taahhüdüm olmuştur. Bunu halk oylamasında öncesinde de böyle bir taahhütten bahsediyorlar. Böyle bir şeyi hiçbir zaman söylemedim. Bir defa pişmemiş aşa kimse su katmasın derim. Ortada pişmiş bir aş varsa bunu beraber milletçe paylaşırız. Böyle bir şey söz konusu değil. Bu konuda da doğrusu TSK"nın yaklaşımı bizler için önemlidir. Zira işin teknik boyutu tamamıyla onlara aittir. Kendileri ile müzakere ederiz ama böyle bir taahhüdü yapmadığım halde böyle bir taahhütte bulunduğumun söylenmesi de beni üzer, bizi üzer.

"İSMİNİ VERİN HESABINI SORALIM"

Burada ismi verilmeyen milletvekili kimdir bilemiyorum. Bu tür şeyler de bizim artık yazılı görsel medyada hep alıştığımız haber düzenlemeleridir. "İsmini veremeyeceğimiz", "Başbakan"a yakın" veya "Gruptan herhangi bir milletvekili" gibi bu tür şeyler artık bir kalıp haline geldi. Varsa, kimse ismi yazılsın onu bilelim, biz de ondan sonra "Nerede verdik bu sözü" diye hesabını ona soralım.

Erdoğan'ın 'bedelli' tepkisi: İsmini verin Yorumları