Hakkari’de teröristlerin saldırdığı minibüsten yaralı kurtulan Zeynep bebek, hastaneden taburcu oluyor. Zeynep’in bacakları kurtuldu, ancak bu kez aynı minibüste yaralanan 3 yaşındaki ablası Sude Naz’ın sağlığı kötü.
Öznur KARSLI'nın haberi
Baba Hamit Kurt, "Sude Naz"ın sürekli başı ağrıyordu, hastaneye gittik başında çatlak varmış. Tomografi çektir dediler. Ama cihaz bozukmuş, on gündür bekliyoruz. Sude Naz ağrıdan sürekli ağlıyor" diyor
Hakkari Geçitli"deki 9 vatandaşın hayatını kaybettiği mayınlı saldırıda ağır yaralanan 1 yaşındaki Zeynep bebek olay gününden beri kaldığı Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi Hastanesi"nden taburcu olmaya hazırlanıyor. Ancak günlerdir iki bacağı da alçıda olan minik Zeynep"in babası Hamit Kurt"un omuzlarına iki kızının sağlık sorunlarının yanısıra işsizlik yükü de bindi.
"Kızlarım için işsiz kaldım"
Geçimini inşaatlarda çalışarak ve yevmiye alarak karışılayan Kurt, çocuklarıyla daha fazla ilgilenebilmek için artık inşaatlarda çalışmıyor ve sesini duyanlardan yardım bekliyor. Hain saldırıya eşini de kurban veren Hamit Kurt bir kızının yattığı Malatya"daki hastane ile Hakkari arasında mekik dokuyor. Küçük kızını taburcu etmeye hazırlanan baba Kurt bir yandan da büyük kızı Sude Naz"ın kafasında oluşan çatlağın tedavisini düşünüyor. İşte talihsiz babanın yürek yakan dramı:
"Sürekli başı ağrıyor"
"Sude Naz saldırıyı Zeynep"e göre daha iyi atlattı derken onun da patlama anında kafasında 15 santimlik çatlak olduğunu öğrendim. Kızım son bir kaç gündür kafam ve kulağım ağrıyor diyordu. Ben de konu kafası olduğu için korktum ve doktora götürdüm. Doktor da patlamaya dayalı çatlağın oluştuğunu söyledi. Fakat kızımın kafasının kontrol edilmesi için tomografiye girmesi gerekiyor. Hakkari Devlet Hastanesi"ndeki cihaz da bozukmuş. 10 gündür gün veriyorlar ama her gittiğimde cihaz yine aynı durumda. Şehirde başka tomografi cihazı olan bir tıp merkezi yok.
"Başbakan iş versin bana"
Şimdi Sude Naz"ın sağlığıyla ilgili bir sıkıntı çıkmasın diye dua ediyorum. Şu anda bir değil iki kulağım da Başbakan"da. Bana iş sözü verdi, bu sözünü yerine getirmesini bekliyorum. Benim ve çocuklarımın hayatı için en acil şey bir işimin olması. Eğer Zeynep hastaneden çıktığında da bir iş bulamazsam çocuklarıma nasıl bakacağım. Oturduğum evin 4 aylık kirasını veremediğim için babamın verdiği bir odada yaşıyorum. Ama buna rağmen şu anda tek istediğim devlet güvenceli bir iş."
"Zeynep"e kim bakacak?"
"Zeynep önümüzdeki hafta taburcu olacak. Doktorlar alçıları alındıktan sonra nasıl yürüyeceği konusunda net bir şey söyleyemiyor. Ben şu anda bütün planımı onun hastaneden çıkışına göre ayarladım. O orada yatıyorken aklım onda. Bundan dolayı şimdi ne iş arayacak durumdayım, ne de başka bir şey. Zeynep"in çok iyi bakılması ve ilgilenilmesi gerekiyor. Çünkü yaşı gereği çocuğun bakıma ihtiyacı var. Eğer imkanım olursa ona bir bakıcı tutacağım. Annem ve babam kızlarıma bakabilecek yaşta ve sağlıkta değil."
ZEYNEP VE SUDE NAZ YARDIM BEKLİYOR
Baba Hamit Kurt, bakıma muhtaç iki kızıyla çaresiz kalmış. Onlarla ilgilenebilmek için işinden olan baba, hastane masraflarını karşılayamıyor. Zeynep için açılan yardım hesabında sadece 26 bin TL toplanabildiğini söyleyen Hamit Kurt, "Ama bu para yetersiz. Zeynep"in iki yıl daha tedavisi sürecek. Onu büyük şehirlerdeki hastanelere götürmek zorundayım" diyerek yardımseverlere sesleniyor.
VATAN