Van'ın yerel yöneticileri ile İstanbul'daki Vanlı iş adamları, kente yapılacak yatırımları görüşmek amacıyla bir araya geldi.
Van Dernekleri Federasyonunca, Grand Cevahir Hotel'de düzenlenen toplantıda, Van'a yapılacak yatırımlar, bölgenin ortak mirasının pekiştirilmesi ve Van Gölü havzasının tarihi ve kültürel zenginliklerinin tüm Türkiye'ye doğru bir şekilde tanıtılması konuları ele alındı.
Toplantıda konuşan Van Dernekleri Federasyonu Başkanı Seyithan İzsiz, İstanbul'daki yaklaşık 200 bin Vanlıya ellerinden geldiğince hizmet üretmeye çalıştıklarını belirterek, düzenledikleri etkinliklerin İstanbul'dan Van'a bir köprü kurduğunu aktardı.
İstanbul'daki bazı Vanlı iş adamlarının memleketlerine yatırım yapmayı düşündüğünü ifade eden İzsiz, ''Biz bu dostlarımızın yatırımlarıyla alakalı muhataplarını bulabilmeleri ve karşılıklı sohbet ortamı kurabilmeleri amacıyla bu toplantıyı düzenledik'' dedi.
Van Valisi Münir Karaoğlu da İstanbul'da Vanlı iş adamlarıyla buluşmanın bir fırsat olduğunu belirterek, son bir yıldır Van'ın hem yerel hem de ulusal anlamda ciddi bir şekilde tanıtımının yapıldığını kaydetti.
Van'ın ''medeniyetler şehri ve doğunun parlayan yıldızı'' olduğunu vurgulayan Karaoğlu, ''İnsanlara çağrı yapıyorum; Gelin bu güzel şehirde yatırım yapın, değer üretin, istihdam yaratın. Van'a, Vanlılar sahip çıkmadan başkası sahip çıkmaz. Bu akşam burada bulunan herkesi Van'a sahip çıkmaya çağırıyorum'' diye konuştu.
Karaoğlu, 20-24 Ekim tarihleri arasında Van'da yapılacak İpekyolu Fuarı'nda yatırımların daha net bir şekilde açıklanacağını ve şimdiden kendilerine beş yıldızlı bir otel ve yat imal edilecek atölye gibi istihdam yaratacak yerlerin yapılmasına dair sözlerin verildiğini kaydetti.
Spor tesisleri çalışmalarının da başladığını dile getiren Karaoğlu, güvenlik konusuna da işaret ederek, Van gibi bir yerde esnafa kepenk kapatmanın yakışmadığını söyledi.
Toplantıya, Van Belediye Başkan Vekili Selim Bozyiğit, Van Ticaret Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve çok sayıda Vanlı iş adamı katıldı.