Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı, tekne ve yatların atık sularını denize bırakmasına yönelik aldığı önlemler kapsamında ''Atık Su Alım Üniteleri'' yapımı projesini hayata geçirdi.
Çevre ve Orman Bakanlığına bağlı Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığınca (ÖÇKKB) yürütülen proje kapsamında Muğla'da tekne yanaşma iskelelerine kurulan atık su alım üniteleri sayesinde, özel tekne ve yatlar zararlı atıklarını deniz yerine şehir kanalizasyon şebekesine boşaltacak. Muğla'daki özel çevre koruma bölgelerinde teknelerin ve yatların evsel nitelikli atıklarını denize boşaltmamaları için uygulanan proje kapsamında, bugüne kadar Gökova, Bozburun, Köyceğiz, Dalyan ve Göcek'in de aralarında bulunduğu 9 bölgedeki tekne yanaşma iskelelerine 146 atık su alım bağlantı noktasının yapımı tamamlandı.
Muğla'daki dünyaca ünlü koylarda gezintiye çıkan tekne ve yatlar, atık sularını artık denize boşaltmayacak. Zararlı atıklar deniz yerine iskelelere kurulan atık su alım ünitelerine aktarılacak.
ÖÇKKB Başkanı Ahmet Özyanık, Selimiye koyunda 8, Bozburun'da 12, Datça'da 20, Fethiye'de 52, Göcek'te ve Dalyan'da 4, Köyceğiz'de 8, Akyaka'da 10, Ekincik'te ise 8 atık su alım noktası için yerel yönetimlerle ve kaymakamlıklarla işbirliği yapıldığını bildirdi.
Tüm ilgililerden çevrenin korunması için destek aldıklarını ve işbirliği içinde çalıştıklarını ifade eden Özyanık, ''Bu sayede koruma alanımız içinde bulunan tüm bölgelere daha verimli hizmet götürme şansımız oluyor. Önümüzdeki sezonda da çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz'' diye konuştu.