Emekli Albay Arif Doğan'ın 'Yeşil yaşıyor' açıklaması sonrası Yeşil'i ilk olarak deşifre eden emekli Astsubay Hüseyin Oğuz, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın hala yaşadığını belirterek, 'Kısa sürede yakalanacak' dedi.
Ercan SARIKAYA'nın haberi
'Ergenekon' davası sanığı Emekli Albay Arif Doğan'ın savcı Zekeriya Öz'e verdiği ifadelerde 'Yeşil'in kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yaşadığını ve kendisiyle Tunceli'de zaman zaman görüştüklerini söylemesi tartışmaları yeniden alevlendirdi. Bu tartışmalar üzerine AKŞAM Yeşil'i tanıyanlara ulaştı. Aileye yakın isimler gelişmeleri izlediklerini ve konuşla ilgili bilgileri olmadıklarını söylerken, Yeşil'i tanıyanlar yaşadığında ısrarlı.
YAKALANMASI YAKINDIR
Yeşil'in kimlik bilgilerini Susurluk Komisyonu'na ilk kez veren kişi olan emekli Astsubay İstihbaratçı Hüseyin Oğuz çarpıcı açıklamalarda bulundu. Oğuz 'Ben yıllardır Yeşil yaşıyor diyorum. Arif Doğan'ın söylediği doğru 'dedi.
Bir dönem 'Yeşil Ankara'da lokanta işletiyor' diye açıklama da yapan Hüseyin Oğuz o açıklamadan sonra Yeşil ile bağlantısının koptuğunu söyledi. Kendisinin yıllardır Yeşil'in yaşadığını söylediğini belirten Oğuz, 'Arif Doğan'ın son günlerde bazı açıklamalar yapması ve savcılara ifade vermesi ilginç. Eğer Arif Doğan bildiklerini ve bazı isimleri savcılara vermişse Yeşil'in yakalanması çok yakındır' dedi.
TEHDİTLER ALIYORUM
Hüseyin Oğuz sözlerini şöyle sürdürdü: 'Çobanlık yaparak hayatımı sürdürmek zorunda kaldım. Çektiklerimi bir ben biliyorum. Tehditler halen devam ediyor' diye konuştu.
SAĞ MI ÖLÜ MÜ BİLMİYORUZ
Murat Yıldırım ile birlikte Yeşil kitabını yazan Cemalettin Emeç ise bu konuyu kitabı yazarken çok tartıştıklarını söyleyerek, 'O günlerde Murat Yıldırım şunu söyledi.'Ailesi olarak bizimle bir irtibatı olmadı. Hiçbir devlet görevlisi gelip öldü de yaşıyor da demedi. Bizde bilmiyoruz' dedi.
'1997'DE TELEFONLA GÖRÜŞTÜM'
Yeşil ile Tunceli'de tanışan kişilerden biri olan CHP eski milletvekili Sinan Yerlikaya da Yeşil'in yaşadığına inandığını belirterek, 'Ankara'da beyaz bir Mercedes'i vardı onula gezerdi. En son iki yıl önce ortak tanıdığımız ve onunla görüşen bir arkadaşımız vardı. Yaşadığını Ankara'da olduğunu söyledi. Arif Doğan'ın yalan söylemesi mümkün değil. Birlikte çalışıyorlardı. En son 1997 yılında telefonla konuştuk. Gel itiraflarda bulun dedim. Bana kimse bir şey yapamaz dedi. Arif Doğan'ın itirafları dikkatle incelenmeli. Sürekli Ankara'da durmasa bile cebinde onlarca kimlik var rahatlıkla dolaşır' dedi.
AKŞAM