Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, artık bilgiyi kullanmayan, bilgiyi üretmeyen ve hizmete dönüştüremeyen toplumun, ayakta kalma şansının olmadığını söyledi.
Yıldırım, "Bilim çağında bilgi toplumunda bilgi en önemli silah haline gelmiştir. Eskiden ülkeler topla, tüfekle savaşlarla fethediliyordu. Artık bilgi çağında bilgiye sahip olma, bilgiyle üstün olmayla bu savaşlar kazanılıyor. Üniversitelerimizin gençlerimizin bu önemli fırsatı en iyi şekilde değerlendireceklerinden hiç şüphem yoktur." dedi.
Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenin açılış töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de 102'si devlet 52'si ise vakıf olmak üzere toplam 154 tane üniversitenin olduğunu belirtti. Son 7 yılda açılan üniversite sayının 78 olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Ülkemizde mevcut üniversite sayısının yarısından fazlası son 7 yılda açılarak eğitim ve öğretime kazandırılmıştır. 3,5 milyon öğrencisi 100 bini aşkın akademik personeli ile Türkiye üniversiteleri, dünya ülkelerinin birçoğunun nüfusundan daha fazla bir yekun tutmaktadır." dedi.
Üniversitelerin ülkenin potansiyelini değerlendirerek, geleceğe ışık tutacağına dikkat çeken Yıldırım, "Ülkemizin potansiyelini değerlendirecek, tüm sektörleri bilimsel bir yaklaşımla modern dünyaya hazırlayacak. Gerektiğinde yasama, yürütme ve yargı organlarına ışık tutacak. Onlar için fikir üretecek, kurumlarda yine üniversitelerimizdir. Yozgat Bozok Üniversitemiz, pek çok ilimizde olduğu gibi kurulmasında geç kalınmış bir üniversitemizdir. Zaman içerisinde Bozok Üniversitemiz hem bölgemizin, hem de ülkemizin en önemli üniversitelerinden birisi olacaktır. ben buna inanıyorum bunun işaretlerini de aslında görüyoruz." diye konuştu.
Yıldırım, Bozok Üniversitesi 2010-2011 Akademik Yıl açılışının hayırlar getirmesini dileyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından Bakan Binali Yıldırım'a Bozok Üniversitesi Senatosu tarafından verilen İşletme Fahri Doktora Unvanı cübbesi giydirildi. Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli tarafından tutulan cübbeyi giyen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Rektör Varinli'ye ve Bozok Üniversitesi Senato üyelerine teşekkür etti.