Marmara Üniversitesi'nin 2010-2011 eğitim öğretim yılı açılışında konuştu. Başörtüsü konusunda CHP'nin samimiyet sınavı vereceğini söyleyen Erdoğan 'ne taraftan olursa olsun mahalle baskısını kaldıralım' dedi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ''İnanç özgürlüğüne, eğitim özgürlüğüne bu kadar müdahil olmanın artık anlamı yok. Bu ülkede hangi düşüncede, hangi inançta olursa olsun, ne taraftan olursa olsun, şu mahalle baskısı adını verdikleri şeyleri ortadan kaldıralım'' dedi.
Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:
Kemal Kılıçdaroğlu bize teklif ettiğinde biz de burada sorunu çözmek için bir araya geldik. Samimiyet testinin vatandaş yapar. Biz gençlerin siyasetten soğumasını istemiyoruz. Yapacağımızı söylüyor. Her türlü gelişmeyi şeffaf şekilde gerçekleştiriyoruz.
Hakkari Tunceli ve Şırnak belediyelerin yapması gerekeni yapıyoruz.
Bizde protestolar yalnız haddini aşıyor. Haklı ve demokratik tepkiler ortaya konulur. Ama hakareti kabul edemeyiz.
U2 konserindeki tavır tavır değil. u2 teşekkür ederken vatandaşın yuhlamasını onları da şaşırttı. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. 12 Eylül ile Türkiye yeni bir sayfa açtı. Demokrasi içinde her türlü sorunu çözebiliriz...
AYRINTILAR GELECEK