Gelir İdaresi eski başkanı Osman Arıoğlu, 20. Olağan Genel Kurulu’na hazırlanan TÜRMOB’da başkanlığa aday olduğunu açıkladı.
23-24 Ekim 2010 tarihlerinde, Ankara"da gerçekleştirilecek seçim öncesinde açıklamalarda bulunan Arıoğlu, son yıllarda hızla büyüyen, yenilenen ve değişen Türkiye"ye ayak uydurabilecek "yeni bir TÜRMOB için el ele verilmesi" çağrısında bulundu.
Arıoğlu, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Üst Birliği"nin (TÜRMOB) Genel Kurulu"nda yapılacak seçime "DEĞİŞİM GRUBU"nun adayı olarak gireceğini ifade ederek, yaklaşık 1600 delegeden "20 yıldır yapılmayanları yapmak adına değişim" sloganıyla destek isteyeceklerini belirtti. Arıoğlu açıklamasında şunları kaydetti:
"Değişim Grubu olarak; bilgi, birikim ve tecrübemizi ortaya koyarak, etkin ve çok sesli bir TÜRMOB için yola çıktık. Kavga değil, çözüm odaklı, tüm meslektaşı kucaklayan, proaktif, güleryüzlü bir TÜRMOB için seçime hazırlanıyoruz. Mesleğin ve meslektaşın kronikleşmiş sorunlarının bilincindeyiz. Düsturumuz; tüm meslektaşı kucaklamak, mesleki gelişimin önünü açmak, meslektaşlarımız için daha iyi bir gelecek kurmak, vesayetten, siyasetten, çözümsüzlükten uzak bir TÜRMOB adına değişim olacak."
"Saygınlık ve Etkinlik İçin İş Ehline Verilmeli"
Arıoğlu, meslek örgütlerinin başarısız olmaları halinde ümitleri boşa çıkaran, sadece yönetim kadrolarında bulunan kişilere bazı ayrıcalıklar sağlayan bir konuma düştüklerine dikkat çekti. TÜRMOB Genel Kurulu"nda oy kullanacak delegelerin bu evrensel ilkeyi göz önünde bulundurarak tercih yapmaları gerektiğini hatırlatan Arıoğlu, "Atalarımız, - Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz " diyerek işin, ehline verilmesinin önemine vurgu yapmışlar şeklinde konuştu.
Son 20 yıldan beri adeta yerinde sayan TÜRMOB için hedefl erinin büyük olduğunu açıklayan Arıoğlu, genel kurul delegelerini DEĞİŞİM GRUBU"na güç vermeye çağırdığı açıklamasında; "Meslektaşlarımızın sıkıntılarını ve sorunlarını yakından biliyoruz. Bunların çözümü zor değil. Ancak bizim hedefimizi bunların çözümünün ötesinde TÜRMOB"u; 80 bin meslektaşımızı kucaklayan, pastayı büyüten, mesleğe saygınlık kazandıran ve Türkiye"nin meselelerinde sözüne itibar edilir etkin ve saygın bir kuruluşu haline getirmek. Yeni Türkiye yeni TÜRMOB için güç birliği yaparak DEĞİŞİM diyelim" dedi.
"İlkemiz; adalet, şeff afl ık ve hesap verebilirlik"
Arıoğlu, "TÜRMOB"da bugüne kadar yapılmayanları gerçekleştirmek, birliği vizyoner bir yaklaşımla yönetmek, kavga değil, çözüm odaklı çalışmak, kaynakları dağıtırken odalar üzerinde bir baskı unsuru olarak kullanmayan, adalet, şeff afl ık ve hesap verebilirlik ilkeleriyle hareket eden bir anlayışla hizmet vermek için adaylığımı açıklıyor, birliğin yaklaşık 1600 Delegesinden "20 yıldır yapılmayanları yapmak adına destek istiyoruz" diye konuştu.
TÜRMOB için büyük hedefleri olduğunu da belirten Arıoğlu, serbest muhasebeci ve mali müşavirlerle yeminli mali müşavirlerin sıkıntılarını ve sorunlarını yakından bildiğini, bunların çözümüne de talip olduğunu kaydetti. Arıoğlu, TÜRMOB Genel Kurulu öncesi meslek mensuplarına yönelik sorun ve çözüm önerilerini de şöyle sıraladı:
"TÜRMOB bünyesinde belirlenecek mesleki kriterler çerçevesinde meslektaşlara yeşil pasaport sağlanması için çalışılacak. Uluslararası mesleki gelişmeler yakından izlenecek, TÜRMOB tarafından verilecek eğitimlerle, meslek içi eğitim ve e-eğitim sürekli hale getirilecek. Bu alanda Enstitü oluşturulacak. TÜRMOB, ekonomik ve mali konularda öncü hale getirilecek, TÜRMOB üniversitesinin temelleri atılacak. TÜRMOB'un etkinliği artırılacak ve sahip olduğu kaynaklar etkin ve verimli kullanılacak. Haksız rekabet önlenecek, mesleki refahı artırıcı politikalarla, yeni iş olanaklarının oluşturulması için etkin çalışmalar yapılacak. Yeni Meslek Yasası bütüncül bir bakış açısıyla yeniden ele alınacak. Asgari büro standartlarının oluşturulmasıyla ilgili olarak meslektaşlara AB destekli hibe fonları dahil 2-3 yıl geri ödemesiz, düşük faizli destek kredisi sağlanacak. TÜRMOB, elektronik bir kurum haline dönüştürülecek ve 'e-TÜRMOB' oluşturulacak.
Meslektaşların görüş ve önerilerinin internet ortamında iletildiği ve bunların değerlendirilip geri dönüşümünün sağlandığı 'e-forum' oluşturulacak. Birlik bünyesinde Ar-Ge birimi oluşturulacak, meslek içi uzmanlaşmaya ağırlık verilecek. Kayıt dışılığın önlenmesi, gündemde olan Türk Ticaret Kanun Tasarısı ve benzeri meslek lehine olabilecek yasa ve uygulamalar için proaktif bir yapı oluşturulacak. Mesleğe girişin özendirilmesi ve mesleki saygınlığın yükseltilmesi adına, serbest muhasebeci mali müşavirlik yeterlik sınavlarında belli başarıyı yakalayan genç meslektaşlar, belirlenecek kontenjan dahilinde her yıl master programı için yurt dışına gönderilecek.''