Öğretmen doktoru darp etti iddiası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-28-2010 (19:04)   Son Mesaj: 09-28-2010 (19:04)    Cevap: 0    Gösterim: 654  

09-28-2010

Öğretmen doktoru darp etti iddiası

Öğretmen doktoru darp etti iddiası

Şanlıurfa'da, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Ortopedi doktoru Sinan Zehir, vücudunda 7 kırığı bulunan sınıf öğretmeni Müslüm ile kardeşi Mehmet Sönmez tarafından dövüldüğü iddia edildi.

Muhammet Taşçılar'ın haberi
    Yüzünden aldığı yumruk darbesiyle polikliniğe ara veren doktor Zehir, kendisine saldıranlar hakkında şikayeti olduğunu söyledi. Polis tarafından gözaltına alınan ve daha sonra ifadesi alınmak için 2 saat boyunca polis noktasında kanepe üzerine sargılar içersinde yatırılan öğretmen Müslüm Sönmez'in bu şekilde sorgulandı.

Olay sabah saatlerinde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Servisinde meydana geldi. İddiaya göre, İstanbul'da görev yapan sınıf öğretmeni 27 yaşındaki sınıf öğretmeni Müslüm Sönmez, Ramazan Bayramı dolayısıyla Suruç ilçesinde bulunan ailesine ziyarette geldiği sırada trafik kazası geçirdi.

Yakınları tarafından ilk önce Suruç Devlet Hastanesine götürülen daha sonra Şanlıurfa'ya sevk edilen öğretmen Müslüm Sönmez, bir gün yattığı hastaneden taburcu edildi.

17 GÜNDE 17 KIRIK TESPİT ETTİLER

Kaza üzerinden 17 gün geçmesine rağmen her defasında hastanede bir şeyi yok denilerek eve gönderilen öğretmen Müslüm Sönmez'in 17 yerinde kırık ve ezilmenin olduğu tespit edildi. Kaza'nın üzerinden 17 gün geçmesine rağmen halen kırk tespit etmelerine sitem eden 29 yaşındaki abisi Mehmet Sönmez, acil servis önünde gazetecilere açıklamada bulundu. Sönmez, 'Kardeşim bayram
    tatili için ziyarette geldiği sırada yolda kaza yaptı.

Her defasında onu hastaneye getirdiğimiz zaman rica ve minnetle doktorla yalvararak hastamızla ilgilenmesini istedik. Buna rağmen bizlere hastanın hiçbir şeyi yok denilerek, bizi eve gönderdiler.

Daha sonra kardeşim evde acılar içersinde kıvranarak, onu her gün aralıklarla hastaneye getirdiğimiz sırada her defasında başka bir yerinde kırık tespit ettik.

Bugünde ortopedi servisine geldik doktor Sinan Zehir'e durumu anlattık. Doktor bizi dinlemeden telefonla konuşarak, saygısız bir şekilde bizimle ilgilenmemeye başladı.

Bu duruma kardeşim sinirlenmesi üzerine doktorla tartıştık. Doktor polis çağırdı. Vücudunda kırıkları olan ve sargılı olan hastamızı karakola götürmek istediler. Buna müsaade etmedik. Bu adamın elli kalem tutuyor, canı yanıyor.

Onu bu halde alıp 2-3 saat boyunca polis odasında kanepe üzerinde uzatıp keyfi ifade alma işlemini uzattılar. Böyle bir sistem ancak Türkiye'de olur. Biz aile avukatımızı çağırdık. Bu keyfi uygulama yapanlar hakkında bizde gereken işlemleri başlatacağız" dedi.

DOKTOR'A SERUMLU BUZ TEDAVİSİ UYGULANDI

Hasta ve yakınları tarafından darp edilen doktor Sinan Zehir, meslektaşları tarafından müşahede altına alınarak serum ile yüzüne buz tedavisi uygulandı.

Şanlıurfa'da 6 yıldır görev yaptığını belirten doktor, Zehir, hastayı daha önceden bildiği bir hasta olduğunu belirterek şöyle konuştu, "Dün kazalar nedeniyle gece 4 kadar ameliyatlara girmiştim.

Rutin poliklinik hizmetini verirken, bu hasta geldi. Bize konuşma fırsatını vermeden bize niye doğru düzgün bakmıyorsunuz? diyerek, cinsel organında söyleyerek onamı bakıyorsunuz diyerek üzerimize saldırıp tokat attı.

Hiçbir müdahalede bulunamadık. Hastanın bize saldırmasını bile biz algılayamadık. Ben Trabzon'dan 6 yıl önce Şanlıurfa'ya geldim. Bu bölgeye 6 yıldır hizmet ediyorum. Bütün hocalarımız arkadaşlarımız bizim nasıl hizmet verdiğimizi herkes iyi bilir.

Böyle şeylerle karşılaştıktan sonra insanların ne çalışmaya şevki kalıyor, nede bu bölgede durmak istiyor. Hizmet süresini tamamladıktan sonra herkes buradan gitmek istiyor. Her gün darp olmasa sözle şiddette uğruyoruz." dedi.

TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI

Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Şahin Aksoy da hekimlere yönelik şiddetin tahammül sınırını aştığını belirterek, "Defalarca benzer olayları kamuoyu ile paylaşmış, üzüntü ve nefretimizi iletmiştik.

Ancak günübirlik, ülkenin dört bir tarafında ve özellikle de Şanlıurfa'da gerçekleşen hekimlere yönelik şiddet tahammül sınırlarının ötesine geçmiştir. Bir hastası tarafından neden beni iyileştirmedin diye tokat maruz kaldı.

Doktora şiddet sayısını ben unuttum. En son 3 gün önce bir kadın doktorumuz darp edildi. Artık tahammülümüz kalmadı. Kesin bir eylem kararı alacağız.

Bu genç insanlara bu saldırılarının engellenmesi için oda olarak bir eyleme imza atmayı dünüyoruz." eklinde konuştu. Doktor Sinan beyin yüzüne inen yumruk hepimize vurulduğunu sözlerine ekleyen Oda Başkanı Aksoy, olayların sağlık bakanlığının yanlış politikalarından kaynaklandığını ileri sürdü.

Şanlıurfa'da son 1 ay içinde 12 sağlık görevlisi fiziki şiddete maruz kaldı.

Öğretmen doktoru darp etti iddiası Yorumları