İzmir'de 3 gün boyunca terör estiren Hamdi Ayri'nin, deli raporu almaya uğraşıyor. Zanlı, yan koğuştaki bir kişiye 'Nasıl deli raporu alabilirim' diye sormuş, cezaevi doktorundan da Adli Tıp'a sevkini istedi.
Cumhur ERKEK'in haberi
İzmir'de işlediği seri cinayetlerle korku salan Hamdi Ayri, akli dengesinin yerinde olmadığına dair rapor almanın yollarını arıyor. İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 3 cinayetten üç kez ağırlaştırılmış mübbet hapsi istenen Ayri, son duruşmada cinayetlerin 'Zaza Ercan' adlı bir kişinin işlediğini söylemişti.
Ayri ile Buca Kaynaklar F Tipi Cezaevi'nde koğuşlarının yan yana bulunduğunu ve 8 metre yükseklikteki duvarın üzerinden mektuplaştıklarını belirten İrfan Erbarıştıran'ın ifadeleri, Ayri'n planını gözler önüne serdi.
MEKTUPLA DANIŞTI
Erbarıştıran, mahkemeye verdiği ifadesinde 'Birbirimizin yüzünü görmüyorduk. Kendisi bulunduğum koğuşun yanına geldi. 'Kimsin hangi suçtan yatıyorsun' diye sordum. O da bana seri katil olmakla suçlandığını söyledi. Bir mektubunda bana nasıl deli raporu alabileceğini sordu. Ben de bu mektupları cezaevi savcılığına teslim ettim' dedi. Cezaevi doktoruna başvurup Adli Tıp Kurumu'na sevkini isteyen Ayri'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönöderilip gönderilmeyeceği önümüzdeki süreçte belli olacak.
Ayri, banka çalışanı Esra Yaşar, üniversite öğrencisi Ayşe Selen Yayla ve Azra takma adını kullananan travesti Mustafa Has'ın öldürmekle suçlanıyor.
AKŞAM