'Bitlis’i öldürenleri savcılara söylerim'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-26-2010 (15:57)   Son Mesaj: 09-26-2010 (15:57)    Cevap: 0    Gösterim: 895  

    09-26-2010

    'Bitlis’i öldürenleri savcılara söylerim'

    'Bitlis’i öldürenleri savcılara söylerim'


    Eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis’in ölümü üzerindeki sis perdesi 17 yıl sonra aralanıyor Susurluk Komisyonu’na “Eşref Bitlis kesinlikle suikasta kurban gitti” diyen astsubay Oğuz, olayda ismi geçenleri savcılara anlatmaya hazır

    Şahin Bayar'ın haberi

    Kuşkulu bir uçak kazası sonucu 1993"de hayatını kaybeden eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis"in ölümü üzerindeki sis perdesi 17 yıl sonra aralanıyor. Ergenekon sanığı Albay Arif Doğan"a ait olduğu öne sürülen ses kaydında, Orgeneral Bitlis"in JİTEM tarafından öldürüldüğünün belirtilmesi üzerine İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali, soruşturma dosyasını yeniden raftan indirdi.

    C-4 ile öldürüldü

    Meclis Susurluk Komisyonu"na verdiği ifadede Eşref Bitlis"in "suikasta kurban gittiğini" belirten istihbarat astsubayı Hüseyin Oğuz, bildiklerini savcıya anlatmaya hazır olduğunu söyledi. Uzun yıllar Doğu ve Güneydoğu"da görev yapan ve Yüksekova Çetesi"ni ortaya çıkaran Hüseyin Oğuz, komisyona şunları söylemişti: "Eşref Bitlis kesinlikle suikasta kurban gitti. C-4 bombası ile öldürüldü. C-4 uçağa pilot elbisesi içinde sokuldu. Bursalı nöbetçi bir asker bunu gördü. Jandarma içinde de Eşref Paşa"nın suikastla öldürüldüğü kanaatinde olan pek çok insan var."

    Bu sorular yanıt arıyor

    Bir İstihbarahçı Askerin Anıları adlı kitapta da Bitlis"in ölümüne değinen Oğuz, konunun aydınlatılması için şu soruları soruyor:

    » (Bitlis"in) O gün İçişleri Bakanı İsmet Sezgin"in yanına gittiğini bilen kimdi?

    » 15 dakikalık süre içerisinde pilot elbisesiyle uçağa C-4"ü yerleştiren kişiyi gören asker olayı biliyordu. Daha sonra ne oldu?

    » Amerikalı emekli bir albay bir çanta C-4"ü Cem Ersever ile kime vermişti?

    » C-4"ü herkes kullanmasını bilmez. Cem Ersever"in arkadaşı kimdi? Kod adı Ardak mıydı? Gelil miydi?

    Savcıya anlatmaya hazırım

    Şaibeli uçak kazasıyla ilgili olarak Taraf"ın sorularını yanıtlayan Hüseyin Oğuz, Bitlis"in suikasta kurban gittiğini ilk kez açıklayanın kendisi olduğunu söyledi. Oğuz, şunları söyledi:

    "27 Şubat 1997 tarihinde Ali Kırca"nın Siyaset Meydanı"nda canlı yayında bunun suikast olduğunu söyledim. Eşref Bitlis olayları çok farklı ve makul olarak değerlendiriyordu. Kürt sorununun farklı bir şekilde çözüleceğini düşünüyordu. Bu yüzden öldürüldü." Kitabında sorduğu soruların yanıtlarını soruşturmayı yürüten savcıya anlatmaya hazır olduğunu belirten Oğuz, "Bütün bildiklerimi savcıya gidip anlatırım. Olayda adı geçenleri sadece savcıya söylerim. Ben bu ülkeyi çok seviyorum. Bu karanlık olaylar olmasın istiyorum" dedi.

    Taraf




    'Bitlis’i öldürenleri savcılara söylerim' Yorumları