Oto tamircisi buzdolabında bıldırcın üretiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-25-2010 (20:56)   Son Mesaj: 09-25-2010 (20:56)    Cevap: 0    Gösterim: 613  

09-25-2010

Oto tamircisi buzdolabında bıldırcın üretiyor

Oto tamircisi buzdolabında bıldırcın üretiyor

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde egzos ustası, eski buzdolabına kurduğu sistemle kuluçka makinesinde bıldırcın üretimi yapıyor.

Turgutlu'nun Selvilitepe Mahallesi'nde egzos tamirciliği yapan Tuncay Şenhazar (32), tamirhanesinin bir bölümünde eskimiş bir buzdolabını kuluçka makinesine dönüştürerek bıldırcın üretiyor.
    Hobi olarak bir yıl önce bıldırcın yetiştiriciliğine başlayan Şenhazar, kuluçka makinasına çevirdiği eski buzdolabı sayesinde, son üç ayda 300 adet bıldırcının sahibi oldu. Hayvanları çok sevdiğini söyleyen egzos tamircisi Tuncay Şenhazar, "Zaman geçirmek için başladığım bıldırcın üreticiliği ile şimdi bir çok yavru ve yetişkin bıldırcınım oldu. İleride amacım, yeterli belgeleri aldıktan sonra bu işi daha da büyütmek. Şu an bıldırcın merak edenlere, kendi özel üretmimizden elde ettiğimiz bıldırcınlardan vererek bu hayvana olan ilgiyi arttırıyoruz." dedi.

Bıldırcın yumurtasının, astım ve solunum yolu rahatsızlıklarına iyi geldiğini belirten Şenhazar, "Etiyle, yumurtasıyla oldukça faydalı olan bu kuş türünün Turgutlu ve çevresinde çoğaltılması için uğraşıyorum. Herkese bıldırcın yetiştirmesi için tavsiyede bulunuyorum." diye konuştu. Şenhazar, merak eden herkese bıldırcın edinmeleri konusunda yardımcı olacağını belirtti.

Oto tamircisi buzdolabında bıldırcın üretiyor Yorumları