İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bornova Erzene Mahallesi'ne yaptırılan Aşık Veysel Rekreasyon alanı törenle hizmete açıldı.
Alanda 5 bin kişilik amfitiyatro ile buz pateni alanı bulunuyor. 231 dönüm üzerine kurulan sosyal tesis, 24 milyon 750 bin liraya mal oldu.
Tesisin açılışını, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'ın yanısıra belediye başkanları ve CHP'li vekiller birlikte yaptı. Çok sayıda davetli ve vatandaş törende hazır bulundu.
Törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, şehir merkezindeki kültür ve sanat merkezlerinin koltuk sayısının 5 bin 90 olduğunu, son yaptıkları anfitiyatro, opera binası ve diğer çalışmalarla kısa sürede sayıyı 18 bin 295'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Sosyal belediyecilik anlamında İzmir'in böyle bir tesise ihtiyacı olduğunu söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Rekreasyon alanına, ünlü halk ozanımız Aşık Veysel'in adını verdik. İstedik ki her fırsatta Türkiye'nin batıya açılan pençeresi olarak tanımladığımız kentimiz, köklerimiz olan Anadolu kültürüne saygısıyla da örnek olsun. İstedik ki 'Ben giderim adım kalır, dostlar beni hatırlasın' mısralarında olduğu gibi, o büyük gönül adamı unutulmasın, unutturulmasın." dedi.
AŞIK VEYSEL REKREASYON ALANINDA NELER VAR?
Rekreasyon alanında, 5 bin kişilik amfitiyatro ile buz pateni alanı bulunuyor. Amfitiyatro kısmında 593 araçlık otopark, 123 bin 470 metrekarelik yeşil alan, iki kafeterya, üç adet basketbol sahası, iki tenis kortu, mini futbol sahası, üç adet kum çocuk alanı, 2 adet spor aletleri alanı, gölet, 44 bin 500 metrekarelik yaya yolu, 1.6 km uzunluğunda bisiklet yolu bulunuyor.
Buz pateni salonu ise 12 bin metrekareden oluşuyor. İçinde bodrum, zemin ve 1. katlarda buz pisti, buz hokey sahası, sığınak, teknik odalar, soyunma odaları, antrenör odaları, wc, duşlar, tribünler, bilet satış ofisleri, klüp odaları, basın tribünleri, kafeterya, yayın odaları, seyirci, vip, basın ve engelli olmak üzere bin 751 kişilik tribün ve 66 araçlık açık otopark bulunuyor.