Adı üstünde... İhsan Usta'dan ızlı ve pratik bir tarif.
MALZEMELER
4 tane haşlanmış patates
4 diş sarımsak
2 çay kaşığı nane
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tane haşlanmış havuç
1 kap yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı dövülmüş pul biber
1 yemek kaşığı tereyağ
maydanoz
yeterince tuz
HAZIRLANIŞI
Haşlanmış patatesler ile havuç sıcak sıcak soyulur ve salata yapar gibi doğranır. Tuzlanarak derin bir servis tabağına yerleştirilir. Yoğurt, mayonez ve tuzla dövülmüş sarımsak iyice karıştırılır.
Bu karışıma; nane ve pulbiber eklenerek patates ve havuçların üzerine dökülür, ama karıştırılmaz. Diğer yanda eritilen yağın içine, sıvıyağ ve salça konarak pişirilir. Yoğurtlu karışımın üzerine şekilli olarak kaşıkla dökülür. Maydanozla süslenip hemen servis yapılır.
İhsan Usta