İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Ülke TV'ye konuştu. Yıldız, okulların yüzde 70'inin depreme karşı güçlendirildiğini, İstanbul'da 13 bin öğretmen, 29 bin derslik açığı olduğunu söyledi.
Mustafa ÖZBEK'in haberi
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız Ülke TV"ye konuk oldu. İlker Uykal ve Merve Kondak"ın sorularını canlı yayında yanıtlayan Muammer Yıldız çok önemli konularda açıklamalarda bulundu.
Muammer Yıldız Ülke TV"de çıktığı canlı yayında İstanbul"da eğitimde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Yıldız, deprem güçlendirme çalışmalarından dolayı bazı okullarda çalışmaların sürdüğünü ifade etti. 150"ye yakın okulda güçlendirme çalışmalarının devam ettiğini bildiren Yıldız, bu çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanacağını ifade etti.
İstanbul gibi deprem riski yüksek olan yerlerde kamu binalarının mutlaka güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, İstanbul"da çok iyi bir çalışma yürütüldüğünü ve fiziki şartları iyileştirmek için gayret gösterdiklerini açıkladı. Bin 500 okulda çalışma yapıldığını ve bunların 1000 tanesinin güçlendirildiğini ya da yeniden yapıldığını vurgulayan Yıldız, yüzde 70 oranında deprem güçlendirme çalışmalarının tamamlandığını belirtti.
MESLEK LİSELERİNE TALEP ARTIYOR
Liselerin taleplere göre yavaş yavaş Anadolu veya Meslek Lisesi"ne dönüştürüldüğünü ifade eden Yıldız, meslek liselerine olan taleplerin arttığını açıkladı. Bu okullarda kalitenin daha yüksek olduğunu vurgulayan Yıldız, bunun bir süreç olduğunu ve zamanla daha iyi olacağını, eğitimde kalitenin artacağını ifade etti.
KAYIT PARASI YASA DIŞI
Milli Eğitim Bakanı"nın kayıt parası konusunda velilerden gelen serzenişleri çok yakından takip ettiğini, bu uygulamanın yasa dışı olduğunu, bunu meşru hale getirmenin doğru olmadığını açıklayan Yıldız, kayıt sırasında veliden hiçbir şekilde para istenemeyeceğini vurguladı. Okul aile birliklerinin bu konuda çok önemli olduğunu, devletin sunduğu standartların üstünde okullarda bir şeyler yapılmak istendiğinde okul aile birliklerinin kararıyla para toplanabildiğini belirten Yıldız, şeffaf olunması gerektiğini, böyle olunduğu takdirde zaten ailelerin okullarına destek verdiklerini belirtti.
DERSLİK BAŞINA 45 ÖĞRENCİ DÜŞÜYOR
İstanbul"un ihtiyacının çok fazla olduğunu, devamlı göç aldığını belirten Yıldız, hayırseverlerden yardım beklediklerini ve dersliklerde okuyan öğrenci sayısının ortalama 45 olduğunu vurguladı.
İSTANBUL'DA 13 BİN ÖĞRETMEN 29 BİN DERSLİK
İstanbul"da yaklaşık 13 bin öğretmen açığı olduğunu vurgulayan Yıldız, derslik ihtiyaçlarının da yaklaşık 29 bin olduğunu, bu konuda bütün imkânları ve kaynakları kullandıklarını, bunun dışında hayırseverlerden de yardım beklediklerini ifade etti.
KIYAFET SERBESTLİĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR
Serbest kıyafet uygulaması konusunda anket düzenlediklerini, bununla ilgili çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Yıldız, öğrencilerin yüzde 80 oranında serbest kıyafeti desteklediğini ve bunun da öğrenciler arasındaki ayrımı arttırmaması için esnek bir standart forma üzerinde durduklarını ifade etti.
Okul müdürlerinin yerlerinin değiştirilmesi konusunda desteklerinin sürdüğünü söyleyen Yıldız, 882 müdürün yerini değiştirdiklerini böylelikle okul yönetimde yeni bir dinamizm kazandırdıklarını ifa etti.
ÇANTA VE KİTAP YÜKÜ HAFİFLEYECEK
Kitaplar konusunda çalışma yapıldığını ve taşımanın çocuklar için çok zorlaştığını vurgulayan Yıldız, kitapları ikiye böldüklerini ve fasikül şekline getirdiklerini, böylelikle taşıma işleminin daha da kolay olacağını açıkladı.