Mahalle olabilmek için referanduma gittiler   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-19-2010 (21:58)   Son Mesaj: 09-19-2010 (21:58)    Cevap: 0    Gösterim: 583  

    09-19-2010

    Mahalle olabilmek için referanduma gittiler

    Mahalle olabilmek için referanduma gittiler


    Bolu'nun Karaköy Köyü referandumla mahalle oldu. Sandık başına giden vatandaşlardan 421'i 'evet', 320'si 'hayır' oyu kullandı.

    Karaköy bugün referandum için sandık başına gitti. Vatandaşlar, oylarıyla Karaköy Köyü'nün mahalle olmasına karar verdik. Kurulan sandıkların sonucunda göre 421'i kişi 'evet', 320 kişi de 'hayır' oyu verdi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, referandum öncesinde Karaköy Köyü'nde ikamet eden vatandaşlarla bir araya gelmişti.

    Yılmaz, ziyarette "Köy olarak kalırsanız bir şey değişmez ama belediye olursanız hizmet gelebilir." demişti. Daha önce köy olup mahalle vasfına geçen yerlerde hiçbir sorun yaşanmadığını, Karaköy halkından bir endişeleri varsa buraları araştırmalarını isteyen Başkan Yılmaz, "Belediyemize yeni katılan mahallelerimiz hiçbir şey kaybetmediler. Hayvancılıklarını da yapıyorlar, tarımla da uğraşıyorlar. Sizler rahat olun." ifadelerini kullanmıştı.




    Mahalle olabilmek için referanduma gittiler Yorumları