Bem Bir Sen'den su kesen DİSKİ'ye tepki   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-18-2010 (22:06)   Son Mesaj: 09-18-2010 (22:06)    Cevap: 0    Gösterim: 530  

09-18-2010

Bem Bir Sen'den su kesen DİSKİ'ye tepki

Bem Bir Sen'den su kesen DİSKİ'ye tepki

Belediye ve Özel İdareler Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Diyarbakır Başkanı İbrahim Gökdemir, 116 okulun suyunu kesen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su İdaresi'ne tepki gösterdi.

Belediye ve Özel İdareler Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Diyarbakır Başkanı İbrahim Gökdemir, DİSKİ Genel Müdürlüğün 116 okulun suyunu kestiğini belirterek, "Eğitim hakkının en temel insani hak olduğu günümüzde insanlarımızı bundan mahrum bırakacak her türlü uygulama ve önlemler bu hakkı kısıtlayacak bir tarz ve yöntem olmamalıdır." dedi.
    Gökdemir, yaptığı yazılı açıklamada, yerel yönetimlerin görev ve sorumluluğu içinde olan eğitim ve sağlık hizmetlerini öncelikli olarak almayı umdukları Diyarbakır'da çocukların mağduriyetlerine yol açacak bu davranışın kabul edilemeyeceğini söyledi.

Eğitim ve sağlık sendikaları başta olmak üzere ve sivil toplum kuruluşlarının parasız eğitim taleplerini sık sık dile getirdiğini hatırlatan Gökdemir şunları söyledi: "DİSKİ'nin Diyarbakır'da öğrencilerimize yönelik okulları susuz bırakmaları karşısında sessiz ve tepkisiz kalmaları çifte standart bir anlayışın en bariz örneğidir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere merkez ilçe belediyeleri yerel yönetimlerde halkımıza yönelik hizmet sözü verirken özgürlükçü ve demokratik belediye anlayışı ile hareket edeceklerini iddia etmişlerdir.

DİSKİ'nin su tahsilatını yapmayan resmi kurum ve okullara karşı adli mercileri devreye sokmadan, yaptırım olarak okullardaki suyu kesmesi çocuklarımızı cezalandırmaktan başka bir anlam ifade etmemektedir. Eğitim ve öğretimin başladığı bu günlerde böyle bir uygulamaya gidilmesi çocuklarımızı temizlik ve hijyenlik ortamdan uzak tutacak ve kalıcı sağlık sorunlarını meydana getirebileceği endişesini taşımaktayız. Yerel yönetimlerin İl İdaresi ve resmi kurumlarla olan her türlü sorunlarını, karşılıklı problemlerine kimsenin çocuklarımızı alet etmemesi gerektiğini, suçun çocuklarımıza fatura edilemeyeceği, cezalandıramayacağını tüm ilgililere önemle duyururuz."

Bem Bir Sen'den su kesen DİSKİ'ye tepki Yorumları