Kendisini Başbakan'ın önünde ponpon kızlar gibi danseden bir şekilde çizen Leman dergisinin kapak karikatürüne Sabah yazarı Emre Aköz kendi köşesinden yanıt verdi. İşte Aköz'ün yazısı...
Kendisini Başbakan'ın önünde ponpon kızlar gibi danseden bir şekilde çizen Leman dergisinin kapak karikatürüne Sabah yazarı ne dedi?
Kendisini Başbakan'ın önünde ponpon kızlar gibi danseden bir şekilde çizen Leman dergisinin kapak karikatürünü bugün köşesine taşıyan Sabah yazarı Emre Aköz ilginç bir eleştiri getirdi.
"Asker civelekleri karikatür çizerse" başlıklı yazısında Aköz, "kim çizdiyse güzel çizmiş" dedi ama ardından da ekledi: "Ne mal olduklarını ortaya koyuyorlar... Demokrasi batıyor bu çocuklara."
"Leman dergisi, demokrat yazarları pon pon kız olarak çizmiş. Derginin kapağını internette gördüm. Baktım benden başka Engin Ardıç, Fehmi Koru, Oral Çalışlar, Yiğit Bulut, Hadi Uluengin, Mehmet Altan da var...
İmzayı seçemedim ama kim çizdiyse güzel çizmiş. Derginin bu sayısından bir tane alıp saklayacağım.
Yapsınlar böyle şeyler. Benim itirazım yok. Ne mal olduklarını ortaya koyuyorlar: Demokrasi batıyor bu çocuklara.
Ama herhalde bir şeyler söylemeye de hakkım var...
Bunlar belki gençken biraz solculuğa bulaştıkları, akşamları da Beyoğlu barlarında biraları devirdikleri için kendilerini ilerici sanıyor.
Kendilerini ilerici sana sana geldikleri nokta ise düpedüz gericilik.
(Ben bu ilerici-gerici kavram çiftinden pek hoşlanmam ama kullanmaya mecbur kalıyorum işte.)
Bu satırları okuyan varsa aralarında, "Yahu bizim neremiz gerici" diyecektir."
YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ