Ayen Enerji A.Ş., Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 100 ve Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin blok olarak satış yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesine katılmak için ön yeterlilik başvurusu yaptığını duyurdu.
Ayen Enerji'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, ''Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından 17 Ağustos 2010 tarihinde duyurusu yapılan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 100, İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 100 ve Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin blok olarak satış yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin olarak ilan edilen ihale kapsamında ve ihale şartnamesinde yer alan hususlar saklı kalmak kaydı ile'' Ayen Enerji A.Ş.'nin, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.'lerinin özelleştirilmesi İhalesine katılmak için bugün Özelleştirme İdaresi Başkanlığına ön yeterlilik almak üzere başvuru yaptığı kaydedildi.