Kılıçdaroğlu, MYK toplantısında kendisine sunulan referendum ön raporunun ayrıntılarını, “Türkiye’nin geleceğine yön verecek sınıf CHP’ye yöneliyor. Gelecek AKP’nin altından kayıyor” sözleriyle açıkladı.

Okan Konuralp'in haberi
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, dün gerçekleşen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında kendisine sunulan referendum ön raporunun ayrıntılarını, "Türkiye"nin geleceğine yön verecek sınıf CHP"ye yöneliyor. Gelecek AKP"nin altından kayıyor" sözleriyle açıkladı.
Kılıçdaroğlu, "Türkiye"nin geleceğine yön verecek sınıf yeni orta sınıftır. Partimiz sosyo ekonomik gelişmişliği ve eğitim seviyesi yüksek yerlerde büyüyor. Ve bu büyüyüş kıyılardan içerilere doğru yayılıyor" dedi.
Seçim komisyonu kuruldu
Kılıçdaroğlu, "MYK toplantısında hemen bir seçim komisyonu kurduk. Bu komisyon, özellikle örgütlü sanayi kentlerine yönelik yeni bir siyaset tarzı geliştirilmesi için çalışmalar yürütecek" diye konuştu. Öte yandan toplantıda şu değerlendirmeler de yapıldı: "Özellikle İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir, Sakarya gibi orta sınıf ve örgütlü işçi sınıfı olan illerdeki çalışmalarını farklılaştırmalı. CHP, Ekim 1973 seçimlerinde yüzde 33"lük oyla 1"inci parti olmuştu. 1977 seçimlerinde bu oran yüzde 41"e yükseldi; 1"inci parti oldu. O dönem ile bugün arasında önemli benzerlikler var. CHP kıyılardan içeriye sızmaya başladı. Seçmen nüfusunun hemen hemen yarısını barındıran illerde "Hayır" çıktı. Aralarında Bursa"nın da olduğu endüstri kentlerinde "Hayır" oranı CHP"nin etkinliğinin arttığının göstergesi. CHP bu kentlerde büyüyor, dolayısıyla da sanayi kentlerine yönelik yeni ve farklı bir siyaset tarzı şart oldu.
Hürriyet