Hakkari Üniversitesi ilk mezunlarını verdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 06-16-2009 (22:30)   Son Mesaj: 06-16-2009 (22:30)    Cevap: 0    Gösterim: 653  

06-16-2009

Hakkari Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Hakkari Üniversitesi (KÜ) ilk mezunlarını verdi.

Rektör Prof Dr. İbrahim Belenli, çok büyük bir gurur yaşadıklarını belirterek, üniversitenin kısa süre önce kurulmasına rağmen önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.

Hükümetin her ile bir üniversite projesiyle kurulan Hakkari Üniversitesi'nin, ilk mezuniyet töreni coşkulu geçti. 1997 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Meslek Yüksek Okulu'nun 7 bölümünde okuyan 174 öğrenci, bu defa Hakkari Üniversitesi mezunu olarak diplomalarını aldı.

Hakkari Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda yapılan törene Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli ve öğrenciler katıldı. Törende bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Belenli, üniversitenin kuruluş aşamasında Mühendislik ve Eğitim fakültelerine bağlı 5 bölümle eğitime başladığını açıkladı. Bu yıl öğrenci alacak Mühendislik Fakültesi'nde okuyacak öğrencilerin İstanbul Üniversitesi'nde, Eğitim Fakültesi'ndeki öğrencilerin ise Çukurova Üniversitesi'nde eğitim göreceğini aktaran Benli, üniversite binalarının tamamlanmasıyla bu öğrencilerin Hakkari'ye aktarılacağını belirtti. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Belenli, hayatta başarılı olmanın sürekli yenilenmekten geçtiğini kaydetti.

Meslek Yüksek Oklu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar da, Hakkari Üniversitesi'nin ilk mezuniyet töreniyle tarihi bir gururu yaşadıklarını, üniversitenin kurulmasıyla sıkıntı çektikleri öğretim elemanı bulma sıkıntısının tamamen ortadan kalktığını vurguladı.

Öğrencileri temsilen mezuniyet belgesini alan Neslihan Taşma ise "Hakkari'ye üniversitenin kurulması, gelişmiş ülkelere entegrasyonu sağlamın ilk adımıdır. Üniversiteler bulundukları il ve bölgenin kalkınması açısından büyük önem arz etmektedir. Hakkari Üniversitesi'nin ilk mezunlarından olduğum için çok gururluyum." diye konuştu.

Mezuniyet töreninde 60'ı bayan 174 öğrenci diploma sevinci yaşarken, üniversite birincisi Adnan Şama, diplomasını Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nun elinden aldı. Hep birlikte kep fırlatan öğrenciler bol bol fotoğraf çektirdi.
    (CİHAN)

Hakkari Üniversitesi ilk mezunlarını verdi Yorumları