İslam düşmanı Wilders'ın AP zaferi   Konuyu açan: abı-hayat   İlk Mesaj: 06-06-2009 (07:40)   Son Mesaj: 06-06-2009 (07:40)    Cevap: 0    Gösterim: 655  

    06-06-2009

    İslam düşmanı Wilders'ın AP zaferi

    Hollanda genelinde önceki gün yapılan Avrupa Parlementosu (AP) seçimlerinde en çok oyu İslam karşıtı ırkçı lider Geert Wilders kazandı. Wilders, Kur'an-ı kerime ve Müslümanlara hakaret ettiği "Fitne" adlı bir film yaparak tepki çekmişti.

    Hollanda genelinde önceki gün yapılan Avrupa Parlementosu (AP) seçimlerinde en çok oyu İslam karşıtı ırkçı lider Geert Wilders kazandı. Sandık çıkış anketleri sonuçlarına göre, Wilders'in liderliğini yaptığı Özgürlük Partisi AP'de 5 sandalyenin sahibi oldu. Başbakan John Peter Balkanende'nin de içinde bulunduğu iktidar ortağı Hristiyan Demokrat Parti de 5 sandalye alırken, İşçi Partisi 3 sandalye ile AP'de Hollanda'yı temsil edecek.

    12 milyon seçmenin oy kullandığı AP seçimlerinden beklenmedik bir şekilde galip çıkan ırkçı Wilders'in, bu seçim zaferinin ardından hemen genel seçim istediği öğrenildi. Wilders, Kur'an-ı kerime ve Müslümanlara hakaret ettiği "Fitne" adlı bir film yaparak tepki çekmişti. İngiltere, bu yılın başlarında Wilders'in ülkeye girişine izin vermemişti. Gözlemcilere göre, ilk kez Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yarışan Özgürlük Partisi, ülkede çoğunluğu Fas ve Türkiye'den gelen Müslüman göçmenlerin ağırlığını artırmasından rahatsızlık duyanların desteğini aldı. Hollanda'da yaklaşık 800 bin Müslüman yaşıyor.




    İslam düşmanı Wilders'ın AP zaferi Yorumları