İlaçlarını alamazsa herşey bitecek   Konuyu açan: abı-hayat   İlk Mesaj: 05-20-2009 (08:15)   Son Mesaj: 05-20-2009 (08:15)    Cevap: 0    Gösterim: 657  

    05-20-2009

    İlaçlarını alamazsa herşey bitecek

    İki yaşında siroz teşhisi koyulan Erkan Erdoğan’a karaciğer naklini Prof. Dr. Mehmet Haberal yapmıştı, babası işsiz kalan Erkan’ın ailesine de dönemin Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan sahip çıkmıştı.

    Erkan bugün 20 yaşında. Erkan’ın birkaç güne ilaçları bitiyor, kendisi de babası da işsiz.

    ERDOĞAN çiftinin ilk çocukları Erkan’a iki yaşındayken siroz teşhisi koyuldu. Çocuğun durumu, o dönem, 1992 yılında Türkiye Organ Nakli ve Yanık Tedavi Vakfı Hastanesi Başkanı olan Prof. Dr. Mehmet Haberal’a iletildi. Haberal, Erkan için tek çözümün karaciğer nakli olduğunu belirtti. Anne Emine Erdoğan’ın dokularının Erkan’a uyduğu anlaşıldı. Ancak SSK, kesin çözüm olmadığı gerekçesiyle nakil için sevk vermedi. Bunun üzerine bütün masrafları karşılayan Haberal, 16 saatlik operasyonla Emine Erdoğan’ın karaciğerinin üçte birini Erkan’a nakletti. Bu operasyon, Türkiye’de ikinci olarak canlı donörden yapılan karaciğer nakliydi. Bu dönemde dokuz aylık olan Gülcan’a da ağabeyi gibi siroz teşhisi kondu.

    Apartman görevlisi olan baba Cevdet Erdoğan, Erkan’ın ameliyatı nedeniyle işini aksatınca işten çıkarıldı. Evsiz kalan Erdoğan Ailesi bir süre sokakta kaldı. O dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Tayyip Erdoğan, Erdoğan ailesinin, İBB’nin Alibeyköy’deki lojmanlarına yerleştirilmesini sağladı. Tedavisi süren ve nakil sırası bekleyen Gülcan zor şartlara dayanamayarak altı yaşında yaşamını yitirdi.

    Kábus geri döndü

    2002’de, 20 yaşında gelen Erkan’ın bu kez ayakları şişmeye başladı. Haberal, gence böbrek yetmezliği teşhisi koydu. Erkan, diyalize girmeden ilaçlarla tedavi edilmeye başlandı. Cevdet Erdoğan, beş ay önce işsiz kaldı ve işsizlik sigortası ödemesi de iki ay önce sona erdi. Erkan’ın ilaçları hafta sonuna kadar bitiyor. Eğer ilaçlarını alamazsa karaciğeri çalışmayacak, böbrekleri de iflas edecek. Tek isteğinin sigortalı bir işe girmek olduğunu söyleyen Erkan Erdoğan, "İnsanın sağlığı olmayınca geleceğe dair planları da olmuyor. Artık kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum" diyor. Erkan’ın ailesinin ödeyemediği ilaçların bir aylık tutarı ise 840 TL.




    İlaçlarını alamazsa herşey bitecek Yorumları