Okurken dehşete düşeceksiniz!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-28-2009 (10:00)   Son Mesaj: 04-28-2009 (10:00)    Cevap: 0    Gösterim: 700  

04-28-2009

Okurken dehşete düşeceksiniz!

Hava Kuvvetleri Askeri Mahkemesi tarafından tutuklanan Astsubay Ali Balta, kendisine yapılan dehşet işkenceleri anlattı..

Hava Kuvvetleri Askeri Mahkemesi tarafından tutuklanan Balta'nın kayda giren ifadelerinde yapılan işkence tüm detaylarıyla anlatıldı.

Hava Kuvvetleri Askeri Mahkemesi tarafından tutuklanan Astsubay Ali Balta'nın el yazısıyla kayda giren ifadelerinde yapılan işkence tüm detaylarıyla anlatıldı.

Suçlamaların hiçbirini kabul etmediğini belirten Balta, sorgusunu yapan askerlerin kendisine türlü türlü vaatlerde bulunduğunu anlatarak, "Bana, ‘Sen bizim dediklerimizi yaz. Sana hiçbir şey olmayacak. Hatta kahraman olacaksın. Hava Kuvvetleri Komutanı sana takdir, hediye ödül bile verir’ dediler. Hapisten kurtulursun, istersen tayin ettiririz vaadinde bulundular" dedi.

Gizli tanıklık teklifi

Sorguda kendisine gizli tanıklık da teklif edildiğini aktaran Balta, parapsikoloji uzmanı emekli Yarbay Gürol Doğan'ın istediklerini anlatmaması halinde ilaç verip hipnoz yapmakla tehdit ettiğini söyledi. 3 Mart'ta gözaltına alınıp 17 Mart'ta hakim karşısına çıkarılan Balta, sorgucuların gözaltındayken her gece gelip bir şeyler söylediklerini ve bunları yazmasını kendisinden istediklerini belirterek şöyle anlattı:

“Gebertirim seni”

"Baskı yapıp tehdit ediyorlardı. Sorgudaki sivil kişilerden biri benim üzerime yürüdü. 'Dediklerimizi yazacaksın yoksa buradan sağ çıkamazsın' dedi. Ben ‘Yapmam’ dedim reddettim ama hala üsteliyorlardı. 'Sen yaptın' diyorlardı. Bu kişilerden biri sinirlenip bana tokat attı. 'Diğeri seni poşetle konuşturur, her şeyi yaptırırım' dedi. Bana 'Soyun lan' diyerek bağırıp çağırdı, eline poşeti geçirdi.

Pantolonumu çıkarmam için baskı yaptı. Üzerime yürüdü." Sorgudaki uzman çavuşlardan birinin odanın ışığını kapatarak üzerine yürüdüğünü anlatan Balta şöyle devam etti: "Saçlarımı tutarak beni yatağın üzerine attı. 'Dediklerimi yazacaksın yoksa gebertirim seni' dedi. Üzerime ayağıyla bastı. Sabaha kadar yazı yazdırdılar."

Kaynak: Bugün

Okurken dehşete düşeceksiniz! Yorumları