İşgalciler Tişörtleriyle Gazze Şehidleri İle Dalga Geçiyor   Konuyu açan: Henna   İlk Mesaj: 03-22-2009 (21:32)   Son Mesaj: 03-25-2009 (14:19)    Cevap: 24    Gösterim: 2104  

Permalink - Mesaj no 10  03-22-2009, 23:06

--->: İşgalciler Tişörtleriyle Gazze Şehidleri İle Dalga Geçiyor

Ben o yüzden kelimemde ISRARLA muhamedi davranmaktan bahsettim. Yoksa ben kimimki veya ayni hatayi yapmiyormuyum sanki. Belki en fazla hatayi yapan benimdir. Ben sadece olmasi gerekeni belirttim yani dogru olani.
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

Permalink - Mesaj no 11  03-22-2009, 23:18

sence efendimiz ne derdi?
    Henna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Henna Ziyaretci

Permalink - Mesaj no 12  03-22-2009, 23:47

Peygamberimizin savasmis oldugu zamana bakin 1 ay i gecmez ama teblig etti zamana bakin ömrü boyunca. islamda insan öldürme gibi bir gaye yoktur ya da kendi nefsiniz icin bagirma gibi bir gaye yoktur. Hersey Allah icindir ve bunun ölcüleri vardir. Yani Israilli olan bir vatandasin önüne gecip Allah belanizi versin, ölün, kavrulun demeyle islami bir gayeyi tamamen nefsimizin dogrultusunda hareket ettiriyor oluruz ki bu durum yanlistir. Bugün bu gibi bir beddua yi ha YAYIN organinda söylemissiniz ha o kisinin yüzüne söylemissiniz. O kisiye ulastigi müddetce bu o kisinin düzelmesine sebebiyet verecekmidir?

Ben israil halkinin tümünün bu savastan hosnut olmadigini biliyorum. Tv de izledim ve bir cok görüntü ve makale. Her israilli kabul etmiyor bunu. Bu saniyede sunu anliyoruz ki, bu halk yönetmiyor israili ve israili yönetenler kimlerse onlar sebep oluyor.

“Sizinle savaşanlarla sizde Allah yolunda savaşın. Haddi aşmayın. Allah haddi aşanları sevmez.” ( Bakara Sûresi, 190)

Bakin dogrudur madden bizler onlara karsi zayifiz. Onlarin savas gücü zaten bizim tüm alanimiza girmis fakat gecmisi ve bugünü karsilastirin ve manen islamin yükselmesini görebilirsiniz. Viyanaya giremeyen Osmanli nin bugün nasil müslümanlar tarafindan girildigini Avusturyanin ikinci dini olan islam ibaresinden görebilirsiniz. Bugün herkes kisisel imandan bahsediyor ve müslümanlarin durumu ile Sahabe dönemi karsilastiriliyor ya da Osmanlinin o yükselme dönemi. Bugün kendi imanini yenemeyen bir kisinin savasarak mi basarili olacagini düsünüyorsunuz. Hem diyoruz ki iman sonrasinda unutup veryansin ediyoruz. Umarim anlatabilmisimdir.

Bugün Israil devleti Filistindeki kardeslerimize savas acarak öldürme eylemini gerceklestirmis bulunmaktadir ve buna kayitsiz kalinmamalida. Bu yol cok ince bir yoldur. Bu kavrami en genis manasiyla aciklayip yapilabilecekleri en belirgin maddeleriyle sunacak bilgiye haiz degilim.

En azindan Müslümanlarin adam öldürme gibi gayelerinin olmadigini bu son olayda Dünya gördü canli cansiz varliklar bu durumu seyreylemedi mi? Biz ise fi sebilillah hareket ederek önce bu bu olusmus fitneyi ortadan kaldirmamiz gerekmez mi? Madem gidip filistinde savasamiyoruz ve dur diyemiyoruz bunun alt yapi calismalarini hazirlamak ta üstümüze bir borctur. Savas adam öldürmek degil islamda fitneyi yok etmek demektir. Gaye budur ve fi sebilillah tir.
    Henna bunu beğendi.

Permalink - Mesaj no 13  03-22-2009, 23:52

alptraum´isimli üyeden Alıntı
    Peygamberimizin savasmis oldugu zamana bakin 1 ay i gecmez ama teblig etti zamana bakin ömrü boyunca. islamda insan öldürme gibi bir gaye yoktur ya da kendi nefsiniz icin bagirma gibi bir gaye yoktur. Hersey Allah icindir ve bunun ölcüleri vardir. Yani Israilli olan bir vatandasin önüne gecip Allah belanizi versin, ölün, kavrulun demeyle islami bir gayeyi tamamen nefsimizin dogrultusunda hareket ettiriyor oluruz ki bu durum yanlistir. Bugün bu gibi bir beddua yi ha YAYIN organinda söylemissiniz ha o kisinin yüzüne söylemissiniz. O kisiye ulastigi müddetce bu o kisinin düzelmesine sebebiyet verecekmidir?

Ben israil halkinin tümünün bu savastan hosnut olmadigini biliyorum. Tv de izledim ve bir cok görüntü ve makale. Her israilli kabul etmiyor bunu. Bu saniyede sunu anliyoruz ki, bu halk yönetmiyor israili ve israili yönetenler kimlerse onlar sebep oluyor.

“Sizinle savaşanlarla sizde Allah yolunda savaşın. Haddi aşmayın. Allah haddi aşanları sevmez.” ( Bakara Sûresi, 190)

Bakin dogrudur madden bizler onlara karsi zayifiz. Onlarin savas gücü zaten bizim tüm alanimiza girmis fakat gecmisi ve bugünü karsilastirin ve manen islamin yükselmesini görebilirsiniz. Viyanaya giremeyen Osmanli nin bugün nasil müslümanlar tarafindan girildigini Avusturyanin ikinci dini olan islam ibaresinden görebilirsiniz. Bugün herkes kisisel imandan bahsediyor ve müslümanlarin durumu ile Sahabe dönemi karsilastiriliyor ya da Osmanlinin o yükselme dönemi. Bugün kendi imanini yenemeyen bir kisinin savasarak mi basarili olacagini düsünüyorsunuz. Hem diyoruz ki iman sonrasinda unutup veryansin ediyoruz. Umarim anlatabilmisimdir.

Bugün Israil devleti Filistindeki kardeslerimize savas acarak öldürme eylemini gerceklestirmis bulunmaktadir ve buna kayitsiz kalinmamalida. Bu yol cok ince bir yoldur. Bu kavrami en genis manasiyla aciklayip yapilabilecekleri en belirgin maddeleriyle sunacak bilgiye haiz degilim.

En azindan Müslümanlarin adam öldürme gibi gayelerinin olmadigini bu son olayda Dünya gördü canli cansiz varliklar bu durumu seyreylemedi mi? Biz ise fi sebilillah hareket ederek önce bu bu olusmus fitneyi ortadan kaldirmamiz gerekmez mi? Madem gidip filistinde savasamiyoruz ve dur diyemiyoruz bunun alt yapi calismalarini hazirlamak ta üstümüze bir borctur. Savas adam öldürmek degil islamda fitneyi yok etmek demektir. Gaye budur ve fi sebilillah tir.

İnşAllah..inşAllah..gayemize hizmet ederiz...inşAllah..

Permalink - Mesaj no 14  03-23-2009, 16:08

Selmaun aleykum
    Öncelikler resimleri bizimle paylaşmanızdan hoşnut olduğumu söyleyemem. Bu durumlar yüreğimi daha fazla ateşliyor.Adamlar Hamas ı alaşağı edemiyince işi piskolojik harbe dönüştürmeye çalışıyorlar.Rabbim kalbinizi kalbimizle dini üzere sabit kılsın.
    Hiç dikkat ettiniz mi bilmem Filistinli bacı kocasını kardeşpini evladını kaybetmiş konuşmasına ELHAMDULİLLAHİ RABBİL ALEMİN diye başlıyor.
    Aslında bizler hem aciziz hemde sabır ve sebat yönünden zayıfız.Orada yine hayat yürüyor ölenler şehid kalanlar gazi mutlu,heyecanlı...
    emirahmedyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) emirahmedyasin

Permalink - Mesaj no 15  03-23-2009, 16:10

Sayın alptraum
    Sizde gereğinden fazlamı merhamet ediyorsunuz. Merhametlerinin gereğinden fazla olması yüzünden peygamberlerin nasıl uyarıldığını sanırım bilirsiniz.

Permalink - Mesaj no 16  03-23-2009, 17:06

Kime ne ölcüde merhamet gösterdim tam anlayamadim?

Permalink - Mesaj no 17  03-23-2009, 18:49

Ey îman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin! Zîra onlar birbirlerinin dostudurlar. İçinizden her kim onları dost tutarsa o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zâlimler topluluğuna hidâyet vermez. [Mâide 51]

Muhakkak ki îman edenlere karşı düşmanlıkta insanların en şiddetlisi olarak, Yahudileri ve (Allah’a) şirk koşanları bulacaksın. [Mâide 82]

Müslümanlar Yahudilerle savaşmadıkça kıyamet kopmaz. Hatta taşlar bile, gizlenen Yahudi'yi "Ey Müslüman şu arkamda gizlenen Yahudi'yi öldür" diye haber verir. (Buhari)

Zulmedenler de nasıl bir inkılâp ile döndürüleceklerini (devrileceklerini) bileceklerdir. (Şuara227)
    Henna ve ViSAL bunu beğendiler.
    el_feta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) el_feta

Permalink - Mesaj no 18  03-23-2009, 20:22

alptraum yahudilere veya siyonist yahudiye merhamet etmiyor ve dost edinmiyor ki...haşa...aksine rabbimiz bizden ne istiyor biz ne yapabiliriz...aralarında kalpleri hidayete açık olabilecek ve kötülüklere hayır diyen kısımlara değinip,tebliğ ile aralarındaki iyiliğe meyyal olup islam ile şereflenmelerine değiniyor...yani madem şu an hepimiz evimizdeyiz...burada iken her ulaşabildiğimiz imkan ile islamı sevdrecek ve kalplerine merhamet aşılayacak tebliğ hareketinde neler yapabiliriz...bir çok yahudi bu zulmu kınayıp kimliklerini yakmıştı....resulallah bizden ne bekler..mevla ne ister...bizim köyde çoğunluk çok feci adetlerle yaşıyor ama ben kendimi aralarında garip hissediyorum.Bana uzatılacak el benim köylümün tutumu yüzünden iptal mi edilmeli...Uhud harbinde savaşın sakinleştiği anlarda rastlanan her kafire tebliğ devam etti..cennet övülerek...Siyonist veya bu zulmu yapanlar kahrolsun denmeli diyor sanırım Admin,dilipak hoca da israil demek içime sinmiyor zira bir peygamber adı...mevzu buradan çıktı...
    alptraum bunu beğendi.

Permalink - Mesaj no 19  03-24-2009, 19:33

Elbet ben İsrailli sivillerin hepsi cani demiyorum. Lakin olayların gelişimi o kadar masum mu?
    İsrailde yönetime gelen iktidarı ben iktidara getirmedim. Ya da tek başına üniformalılar getirmedi. Orada oy veren oy kullanan yaptıklarını onaylayan bir halk var. Madem çok masumlar buyursunlar desteklerini çeksinler. Bu aslında ince bir çizgi adam hem Müslüman sivilleri katlediyor. Hem de bak benim halkın senin acını paylaşıyor deyip iki gösteriyle işi kapatıyor.
    Lütfen hatırlayın Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem efendimiz. Anlaşmaya uymayan Yahudilere ne yaptı. Kendine yapılanlara sonradan bir şey demedi ama mü’mine yapılanı karşıdaki Müslüman olmadığı sürece affetmedi. Kadın erkek kim ne yaptıysa karşılığını aldı. Her iki taraftan olmayıp uzak duranlar müstesna.
    Yanlış anlaşılmasın ben sayın altraum ve sayın bekke nin hassasiyetlerini anlıyorum. Ama tavırda daha net ve sert olunması taraftarıyım.
    Dağdaki bir Müslüman çobana kafirler aman ona dokunmayın halife üzerimize ordular yollar diye karışmaya cesaret edemzlerdi.
    Ya şimdi...