İsrail Büyükelçisi'nden açıklama   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 01-31-2009 (00:25)   Son Mesaj: 01-31-2009 (00:25)    Cevap: 0    Gösterim: 855  

01-31-2009

İsrail Büyükelçisi'nden açıklama

İsrail Büyükelçisi'nden açıklama
    İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, dün akşam Davos'ta Gazze panelinde yaşanan krizle ilgili oşarak, ''İlişkilerin kısa sürede yola gireceğini düşünüyoruz. Geçmişteki krizlerimizi de atlatmayı başardık.'' dedi.

Büyükelçi Levy, şunları söyledi:

- Tarihi açıdan olsun, hem stratejik açıdan olsun iki ülke arasında zaman zaman bazen siyasi konularda görüş farklılıkları olabilir.

- Görüş ayrılıklarına karşılık yine de ilişkiler var.

- Bu ilişkiler açısından teşvik edicidir.

- Bu gibi görüş ayrılıkları olmuştur. Şimdide aynı durumdayız. Ben eminim ki belli bir süre içinde ilişkilerin yoluna gireceğini tahmin ediyorum.

- Şüphesiz Erdoğan ve Peres arasında bir konuşma olmuştur. Bu sabah Peres’in danışmanlarından biriyle görüştüm. ''Ve evet dün gece Peres, Erdoğan’ı aramış. Televizyonda basın toplantısını izledikten sonra Başbakan Erdoğan’ın bu protestonun Peres’e ya da İsrail’e karşı olmadığını söyleyince tabiî ki Erdoğan’ı aramak zorunda olduğunu hissetti'' dedi.

- Peres, telefonda ''Benim sözlerimde size karşı ve Türkiye’ye karşı olmamıştır'' dedi ve Başbakan Erdoğan’a saygı duyduğunu da ekledi.

SORU: Türk Dışişleri Bakanlığı ile bir irtibata geçtiniz mi?

- Biz Dışişleri Bakanlığı ile İsrail’de hergün görüşüyoruz. Çarşamba günü, bir öğle yemeği yedik. Zaman zaman fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu zaten devam eden bir şey. Çünkü her iki ülkenin çıkarına bir şeydir.

- Bir şekilde bu süreci devam ettirmek ve önümüzdeki işlere bakmak, karşılıklı olarak barışı sağlamak iki tarafında çıkarına.

İsrail Büyükelçisi'nden açıklama Yorumları