'rahatsiz olmayin'   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 01-23-2009 (23:52)   Son Mesaj: 01-23-2009 (23:52)    Cevap: 0    Gösterim: 1078  

01-23-2009

'rahatsiz olmayin'

'rahatsiz olmayin'
    Erdoğan, Türkiye'de Hukukun Çalışmalarından Ancak Gocunacak İşleri Olacakların Rahatsız Olacaklarını Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de hukukun çalışmalarından ancak gocunacak işleri olacakların rahatsız olacaklarını söyledi.
    Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 44 tesisin açılışı ve TOKİ anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünya ve bölgesinde görüşü dinlenen, sözü geçen bir ülke haline geldiğini ifade etti.

Son 6 yılda yapılan hizmetlerin Cumhuriyet tarihince kıyaslanmayacak kadar fazla olduğunu kaydeden Erdoğan, "Benim vatandaşım, yurt içinde ve dışında artık başı dik olarak geziyor ve rahatlıkla 'ben Türk'üm' diyerek gurur duyuyor." dedi.

Türkiye'nin şimdi de yıllar boyunca kendine ayak bağı olan çete ve mafyalardan kurtulduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, "Türkiye, ilerlemesinin, kalkınmasının önündeki engellerden arındıkça birileri ciddi manada rahatsız oluyor. Arı kovanına çomak soktukça birileri çok rahatsız oluyor. Bu psikolojiyi lütfen iyi tahlil edin. Bunu yanlış yerlere çekmeye çalışanlar var." diye konuştu.

Türkiye'de yıllardır üzerine gidilemeyen konuların üzerine gidildikçe pervasızca eleştiriler yapıldığını dile getiren Erdoğan, "O kadar pervasızca eleştiriler yapılıyor ki, devletin zirvesini, Cumhurbaşkanı'nı, Genel Kurmay'ı, yargıyı yıpratmaya çalışıyorlar. Ama başaramayacaklar. Her zaman söylüyorum, aksi ispat edilene kadar herkes masumdur. Hukukun çizdiği bu gerçeği kabul edecekler. Bağımsız mahkemelerimiz, savcılarımız incelerler, araştırırlar, ak ile karayı ayırt ederler." şeklinde konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Polisimiz bazı yerlerde arama yapıyor, bakıyorsunuz bir partinin milletvekilleri hemen orada açıklama yapıyorlar. İki cümleden sonra da lafı hükümete getiriyorlar. Yargı süreci devam eden konuda konuşmak doğru değildir. Bunların adalet anlayışı da bu işte."

Türkiye'nin, özgürlüğünden ve güvenliğinden taviz vermeden büyümeye devam ettiğini belirten Erdoğan, bu istikrar ve güven muhafaza edildiği takdirde Türk milletinin önünün açık olduğunu dile getirdi.

'rahatsiz olmayin' Yorumları